Blokada dostępu dla wybranej ście?żki

0

Czy wie ktoś jak otworzyć np. katalog tylko do odczytu dla jednej aplikacji w środowisku Windows 9x?

0

ktos wie :D --eh ah i oh

0

Werwe skoro cos wiesz to napisz, a nie piszesz teksty typu ktoś wie
Jeżeli wiesz to dobrze, ale skoro Proksimus się pyta to odp, albo nie pisz w oó[email protected]
POZDRAWIAM
DELPHI RULEZ
NIECH MOCz BĘDZIE Z WAMI
:-))

0

zmien nazwę katalogu na 'c:\katalog.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}'
a na czas odczytu przez program przywróć starą nazwę.

uses ShellAPI;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var Rekord:TSHFileOpStructA;
begin
  with Rekord do
  begin
   Wnd:=Handle;
   wFunc:=FO_RENAME;
   pFrom:='c:\katalog';
   pTo:='c:\katalog.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}';
  end;
   if SHFileOperation(Rekord)&lt&gt0 then
   ShowMessage('Błąd')
end;

0

Lofix napisal:
Werwe skoro cos wiesz to napisz, a nie piszesz teksty typu ktoś wie
Jeżeli wiesz to dobrze, ale skoro Proksimus się pyta to odp, albo nie pisz w oóle...

jestem takiego samego zdania
werw0e juz zaczynasz denerwowac tymi jednowyrazowymi postami, jak chcesz se nabic licznik to nie na tym forum, a jak chcesz dalej pisac te beznadziejne posty to...
poprosze Adama zeby ci licznik wyzerowal ;)
hehe
uspokuj sie troche, jak znasz odpowiedz to ja pisz a nie jakies durne stwierdzenia w stylu tego "ktos wie" albo "a po co??" lub "co??" itp. :)
np. wszystkie twoje posty w watku http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=23601&c=2

ps. dobrze ze sie poprawiles piszac normalna odpowiedz :)
mam nadzieje ze od tej pory bedziesz pisal tylko i wylacznie madre posty

--
-=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

LKS napisał:

werw0e juz zaczynasz denerwowac tymi jednowyrazowymi postami, jak chcesz se nabic licznik to nie na tym forum, a jak chcesz dalej pisac te beznadziejne posty to...
poprosze Adama zeby ci licznik wyzerowal ;)
hehe

po h** mi jakas duza ilosc postow
sobie tylko zazartowalem :(

--
eh ah i oh

0

werw0e napisał:
po h** mi jakas duza ilosc postow
sobie tylko zazartowalem :(

No to juz sobie pozartowales :-) Teraz mam do ciebie taka prosbe:

  • musisz uzywac takich wyrazow (mimo ze wstawiles te * to i tak wiadomo o co biega wiec po co je wstawiac lepiej nie uzywac tego typu slownictwa :-) A jak juz powaznie musisz to moze pisz bez blednie ch i ó :-) Ale nie biez tego do siebie :-)--pozdrawiam PEDROS {hello}

Szukasz pomocy - najszybsza na ircu
#4programmers.net

Masz cos ciekawego. Napisz gotowca:
http://www.4programmers.net/delphi/gotowce/index.php?action=create

Delphi 6 Personal.

0

&gt(mimo ze wstawiles te * to i tak wiadomo o co biega wiec po co je wstawiac lepiej nie uzywac tego typu slownictwa :-) A jak juz powaznie musisz to moze pisz bez blednie ch i ó :-) Ale nie biez tego do siebie :-)

samo mi zmienilo :)
(!!!cenzura!!!)--eh ah i oh

0

werw0e napisał:
&gtsamo mi zmienilo :)
&gt(!!!cenzura!!!)

I chwala Adamowi ze cos takiego zrobil :-)
--pozdrawiam PEDROS {hello}

Szukasz pomocy - najszybsza na ircu
#4programmers.net

Masz cos ciekawego. Napisz gotowca:
http://www.4programmers.net/delphi/gotowce/index.php?action=create

Delphi 6 Personal.

0

&gtNo to juz sobie pozartowales :-) Teraz mam do ciebie taka prosbe:
&gt- musisz uzywac takich wyrazow (mimo ze wstawiles te * to i tak wiadomo o co biega wiec po co je wstawiac lepiej nie uzywac tego typu slownictwa :-) A jak juz powaznie musisz to moze pisz bez blednie ch i ó :-) Ale nie biez tego do siebie :-)

Pedros, szacuneczek ale wyraz (wszczyscy wiemy jaki) pisze się przez u
jedank....mimo że odmienia sie przez o
hehe pozdrawiam
myśle ze czas zeby LKS zakończył ten post...

--
[email protected]
POZDRAWIAM
DELPHI RULEZ
NIECH MOCz BĘDZIE Z WAMI
:-))

0

Pedros napisal:
mimo ze wstawiles te *

werw0e napisal:
samo mi zmienilo :)

nie samo zmienilo tylko ja zmienilem :)

Lofix napisal:
myśle ze czas zeby LKS zakończył ten post...

ok koncze ale nie blokuje

ps. Proximus przepraszam ze watek zostal az tak "zasmiecony" ale trzeba bylo pare spraw wyjasnic :)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Z katalogami na dysku twardym to działa ale chciałbym tez poblokować katalogi na płycie CD a z tym mam wielki problem :( Może ktoś mi pomoże?

0

Proximus napisał:
Z katalogami na dysku twardym to działa ale chciałbym tez poblokować katalogi na płycie CD a z tym mam wielki problem :( Może ktoś mi pomoże?

Nie da sie przeciez na CD usunac :)--eh ah i oh

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1