[Delphi 7] I znowu mały problem

0

Mam taki kodzik :

AppDir := ExtractFilePath(Application.ExeName);
Plik := AppDir+'Albumy\'+xxxxxxx+'.txt';
DeleteFile(Plik);

Problem tkwi w tym że zamiast xxxxxxx ma byc tekst zaznaczony w ListBoxie.

Prubuje dac ListBox1.Selected ale niedziała.

?????????????????????????????

0

ListBox.Items[ItemIndex]

Wez ty troche helpa poczytaj. Posiadanie D7 nie zwalnia od tego ;)

--
Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

Hmmmm.

to niedziała.
[Error] Unit3.pas(65): Undeclared identifier: 'ItemIndex'

A co do helpa nieznalazłem w nim rozwiązania tego problemu.

0

listbox.items[listbox.itemindex] ;) ---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

Luki napisał:
to niedziała.
[Error] Unit3.pas(65): Undeclared identifier: 'ItemIndex'

Słabo czytasz helpa: ListBox.Items[ListBox.ItemIndex];
Jak będziesz czekał na gotowe, to nigdy niczego się nie nauczysz.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

OKI teraz działa.

Może gdyby był po polsku to więcej bym się nauczył.
{brawo} :D :D {brawo}

0

Luki napisał:
Może gdyby był po polsku to więcej bym się nauczył.

Będzie, sami go napiszemy :)--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

Luki skoro łapiesz sie za Delphi 7 to po co zadajesz tyle pytan??
Wcisnij najpierw [email protected]
POZDRAWIAM
DELPHI RULEZ
NIECH MOCz BĘDZIE Z WAMI
:-))

0

Lofix łape sie za Delphi 7 bo po prostu nie mam innego. Potrzebowalem instalki a że podręką miałem link do Delphi 7 to go ściągnąłem.

0

Każdy pisze na tym na czym {zzz} czym pisze ale żeby z powodu tego że ktoś ma Delphi 7 a nie Delphi 1 robić problem to po prostu śmieszne........................--Le murdoc

0

thenkles napisał:
listbox.items[listbox.itemindex] ;)

eh :) --||===

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1