Gdze wzucac komponęty

0

Czesć jestem tu nowy.Od niedawan programuje z Deplhi.Stwozylem juz kilka slabych programow.Ale nie wiem gdze wzucac komponęty.Mozecie mi pomóc. :P --Jestem super kumpel :)

0

Gdzie wrzucać swoje komponenty, żeby działały, cz gdzie je wrzucać, żeby inni mogli skorzystać? :)

Ja swoje kompoenenty umieszczam w specjalnie do tego celu utworzonym foldrze. Potem przy kompilacji uzupełniam jedynie ścieżkę wyszukiwania o ten folder. Wielu ludzi umieszcza komponenty w katalogu Lib (z moją pamięcią, to pewnie przy kolejnej instalacji usunąłbym wszystko).

A gdzie umieszczać, żeby inni mogli skorzystać? Np. powiadom Adama.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Pomoc do Delphi po polsku. http://www.4programmers.net/f[...]ion=show&id=21335&c=2

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

Nie nie sciagnolem komponęty z tej strony.I nie wiem gdze je wzucic.Mam 2 pliki w arhiwac .dcr i .pas

0

[email protected]© napisał:
Nie nie sciagnolem komponęty z tej strony.I nie wiem gdze je wzucic.Mam 2 pliki w arhiwac .dcr i .pas

Nie wiesz jak zainstalować? To na początek (dla ułatwienia) umieść te pliki w katalogu Lib. Potem uruchom Delphi i wybierz Component-&gtInstall Component. Potem wpisz ścieżkę do pliku *.pas w Unit file name i naciśnij OK--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0