[DelphiX] Bitmapa

0

Jak można załadować bitmapę do TDXImageList? hmm... ---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

Może tak?
DXImageList1.Items.LoadFromFile(NazwaPliku);
--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Pomoc do Delphi po polsku. http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=21335&c=2

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

Niestety nie :(
To by było za proste :)---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

DxImageList.items.add;
DxImageList.items[DxImageList.items.count].loadfromfile('nazwa.pliku');
--||===

0

Ale to nie chce działać ;(
Dałem taki kod:

open.Execute;
lista.items.add;
lista.items[lista.items.count-1].picture.loadfromfile(open.filename);
lista.Items[lista.items.count-1].Draw(draw.Surface, 20, 20, 0);
draw.Surface.Canvas.TextOut(0, 0, '...');
draw.Surface.Canvas.Release;
draw.Flip;

draw to DXDraw, a list to DXImagelist

I jak wywołuję ten kod, to nie chce rysować wybranej przeze mnie bitmapy, błędu żadnego nie wywala, ale powinno być ok, bo tekst rysuje... :( ---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

thenkles napisał:
Ale to nie chce działać ;(

I jak wywołuję ten kod, to nie chce rysować wybranej przeze mnie bitmapy, błędu żadnego nie wywala, ale powinno być ok, bo tekst rysuje... :(

Może zacznijmy od tego jak w ogóle narysować tą bitmapę, nawet załadowaną ręcznie, bo mi nawet to nie idzie ;( --Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1