[DELPHI 7] ValueListEditor

0

Mam pytanie jak przejść do następnego Stringa po naciśnięciu ENTERA (w dół o jedno)

W OnKeyDowwn

if key=13 then ????????

thx

0

no pewnie

pozdro--pozdrowienia

0

Chodzi ci o ustawienie kursora na początku następnej lini, czy dokładnie pod aktualnym miejscem?--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Pomoc do Delphi po polsku. http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=21335&c=2

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

Chodzi mi o ustawienie kursora na początku następnej lini (piętro niżej; następne okienko czy string).

0

[Sorry nie zauwazylemm ze chodzi o ValueListEditor. Ponizsze jest nierelewantne]

Luki napisał:
Chodzi mi o ustawienie kursora na początku następnej lini (piętro niżej; następne okienko czy string).

Nie wiem czy Cie rozumiem, i co rozumiesz przez nastepny string lub okienko. Jesli Edita to:

if key=13 then Edit2.SetFocus; (Edit2 to to nastepne okienko)

--
Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

Po prostu che żeby po naciśnięciu ENTERA w ValueListEditor w np 2 pozycji
przeszedł do 3 pozycji.

Niewiem jak to inaczej opisać. A może nie ma tego komponentu w inney Delphi niż 7???

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1