Wczytywanie całej linii

0

Jak wczytać całą linię (razem ze spacją). 'Getline' nie wchodzi w grę. Proszę o jakiś inny sposób.
Z góry THX!--Dawid_M

0

chodzi ci o wczytanie linii tekstu do np Memo??
to jest
Memo1.Lines.Add('Jakiś tekst');

do pliku tekstowego:
writeln(TF, 'Jakiś tekst');

Myślę że o to Ci chodzi.....jak nie to daj [email protected]
POZDRAWIAM
DELPHI RULEZ
Teraz jeszcze i C++

0

Ja chciałbym sie dowiedziec, o podstawowe komendy do memo. Np czyszczenie memo, ustawianie kursora, kolorowanie, czytanie linjki memo, czytanie calego tekstu, wstawianie zmiennych, mysle ze wiele osob mogloby z tego czerpac dane. Sam chetnie sie tez dowiem bo bardzo by mi sie to przydalo.--Pozdrawiam
Gw

0

Nie chodzi mi o wczytanie do MEMO(nie znam się na tym :) ). Chodzi mi o komendę w stylu getchar().--Dawid_M

0

No to powiedz w jakim jezyku programowania, bo topic jest bardzo ogolny.
Cala linie moge przeczytac Readln;
--Pozdrawiam
Gw

0

grekkk napisał:
Ja chciałbym sie dowiedziec, o podstawowe komendy do memo. Np czyszczenie memo, ustawianie kursora, kolorowanie, czytanie linjki memo, czytanie calego tekstu, wstawianie zmiennych, mysle ze wiele osob mogloby z tego czerpac dane. Sam chetnie sie tez dowiem bo bardzo by mi sie to przydalo.
&gt
&gt--
&gtPozdrawiam
&gtGw

czyszczenie Memo : Memo1.Clear;

wstawianie zmiennych. np:
var
S:String;
begin
S:='Jakiś napis';
memo1.Lines.Add(S);

Z tego co wiem kolorwać w Memo nie można, są do tego specjalne komponenty dziedziczące z Memo..

reszty nie pamiętam, żeby bez Delphi Ci napisać.....
[email protected]
POZDRAWIAM
DELPHI RULEZ
NIECH MOCz BĘDZIE Z WAMI
:-))

0

Chodzi mi o C++. Sorx , zapomniałem--Dawid_M

0

O kurdę, masz refleks...
powinno byc [email protected]
POZDRAWIAM
DELPHI RULEZ
NIECH MOCz BĘDZIE Z WAMI
:-))

0

dawidm napisał:
Chodzi mi o C++. Sorx , zapomniałem

Jesli Borland C++ to bedzie identycznie (poza skladnia).

A w ogole to kliknij na Memo na formie i nacisnij f1.--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1