[b4p] Test postów tymczasowych

0

Ten post powinien zniknąć po 30 min.
--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Pomoc do Delphi po polsku. http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=21335&c=2

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

Dryobates napisał:
Ten post powinien zniknąć po 30 min.

na pewno ten??--W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

0

widze ze dziala wysmienicie ;D--- - -
Roszi

0

czyli wlasnie Dryobates znalazl kolejny blad w b4p :)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

LKS napisał:
czyli wlasnie Dryobates znalazl kolejny blad w b4p :)

Niestety nie znalazł błędu, tylko chciał dodać opcję wysyłania postów tymczasowych. Ale jest jakiś problem...
--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Pomoc do Delphi po polsku. http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=21335&c=2

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

A jaka wartosc podajesz? na madrej stronie napisali ze
"{format liczbowy} - tutaj może być zawarty czas w formie UNIXA. W tym wypadku temat jest tymczasowy i ulegnie usunięciu po upływie danego czasu. "

w/g mnie to bedzie data kiedy ten post ma byc usuniety [tak msyle jak zrobil Adam to niewiem], wiec wartosc ta dla postu trwajacego 1h [z poziomu php] to wpisanie czegos w stylu

$topic[8]=time()+3600; //3600 czyli 1h w s

w Delphi trzeba funkcje time() zamienic na cos co przelicza sekundy od 1.1.1970 do czasu terazniejszego [czyli tego w ktorym ten post jest wysylany] noi mysle ze powinno dzialac :)--W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

0

Sheitar patrz tu:
http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=19677

A fragmencik kodu, który zamienia czas wygląda tak:

Notice := IntToStr(MilliSecondsBetween(IncMinute(Now, 30), DataUNIX));

Gdzie DataUNIX odpowiada dacie 1.1.1970 tylko, że w formacie TDateTime.
Notice to ostatni paremetr przesyłany na serwis (przy ogłoszeniu ma wartość ON).
--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Pomoc do Delphi po polsku. http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=21335&c=2

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

A ja sie bede upieral przy tym ze to sa sekundy, a Adam musial sie pomylic :P

Test nr 1
Edit1.Text:=IntToStr(MilliSecondsBetween(IncMinute(Now,30),StrToDate('1970-01-01')));
Wynik: 1032377878481
Weryfikacja: 34684-10-02 0041 [ekhm fajna data co nie?]

Test nr2
Edit2.Text:=IntToStr(SecondsBetween(IncMinute(Now,30),StrToDate('1970-01-01')));
Wynik: 1032377878
Weryfikacja: 2002-09-18 1958

Test nr 3 [w PHP]
print(time()+1800);
Wynik: 1032370712
Weryfikacja: 2002-09-18 1732

Weryfikacja polega na tym kodzie:
Edit1.Text:=DateTimeToStr(UnixToDateTime(StrToInt64(Edit1.Text)));
Jak widac ilosc cyfr w zapisie sugeruje ze sa to sekundy poza tym wykrylem ze jest pewna roznica miedzy czasem zwracamym przez PHP a funkcje Delphi o prawie 2h [o 7166 sekund wiecej dla Delphi; test PHP jak i delphi zostal przeprowadzony w miare w tym samym czasie granica bledu +/- 1s] poza tym niewiem czy StrToDate('1970-01-01') na pewno zwraca odpowiedni czas, byc moze z tego blad o te 2h [albo mam poporstu inaczej ustaionego apacha :)], ale nie zmienia to faktu ze w milisekundach jest o 3 cyferki za duzo :)

PS Post poprawilem, czyli dopisalem weryfikacje wpadlem na to juz op wyslaniu jego pierwotnej czesci :)

W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

0

Mam taka propozycje jak piszesz B4P to czy w edycji postow mogl bys zanaczyc taki pionowy pasek z tymi
emonikotani ( czy jakos tak to sie nazywa )

A i popraw jescze wysylanie postow do działow :) bo jak chce cos napisac do off-topic to idzie to na strone
glowna :)

a niestety nie posiadam D6
---=-OiDnus-=-
-=-www.erudyta.glt.pl-=-

0

oidnus napisał:
Mam taka propozycje jak piszesz B4P to czy w edycji postow mogl bys zanaczyc taki pionowy pasek z tymi
emonikotani ( czy jakos tak to sie nazywa )&gt

To już zrobione, tylko czekałem na odpowiedź w związku z postami tymczasowymi. Jak prześlę program do Adama to pewnie wkrótce będzie na stronie.

A i popraw jescze wysylanie postow do działow :) bo jak chce cos napisac do off-topic to idzie to na strone glowna :)

U mnie wszystko idzie tam, gdzie trzeba. Musisz wybrać w menu, gdzie ma to iść. Ale chyba jeszcze dorobię przypomnienie, gdzie to idzie, bo czasem się zapomina.

Do Sheitara:
To z tym 2h różnicą już zauważyłem i poprawiłem. Zaraz przetestuję z sekundami zamiast milisekund, ale twoje dowody wydają się słuszne...--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Pomoc do Delphi po polsku. http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=21335&c=2

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1