Media Player

0

Jak mogę zrobić pasek przewijania? Mam już ScrollBar i MediaPlayer1. Chyba będzie potrzebne dodanie komponentu Timer. HELP ME!!! Jak kontrolować ten ScrollBar?--Darth Vader

0

Scrollbar F1, kurde.

Jest tam przeciez wlasciwosc Position, czy cos w tym stylu, jest tez taka wlasciwosc w MediaPlayerze, sa w obu wlasciwosci okreslajace poczatek i koniec... odrobina arytmetyki i mozna przeliczac jedno na drugie.

ScrollBar pewnie ma zdarzenie OnChange a jak nie to przynajmniej zdarzenia zwiazane z mysza, i mozesz updatowac Playera kiedy sie zmieni ScrollBar. A jak Player sie zmienia, to updatujesz ScrollBar (np uzywasz Timera). --Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

W onscroll scrollbara :
if Player.Enabled = False then
Exit;
Player.Position := Scroll.Position;

i w timer timera:
Scroll.Position:=Player.Position

powinno działać {hello}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0