Zegarek

0

Jak uruchomić w winapi okienko zmiany czasu i daty ??

Jak nazywa sie ten plik ??

0

Nie jestem pewnien ale to jest chyba TimeDate.cpl albo DateTime.cpl To jest element panelu sterowania wiec mozna jeszcze inaczej ale to jest juz w FAQ :-)--pozdrawiam PEDROS {hello}

Szukasz pomocy - najszybsza na ircu
#4programmers.net

Masz cos ciekawego. Napisz gotowca:
http://www.4programmers.net/delphi/gotowce/index.php?action=create

Delphi 6 Personal.

0

Jak to uruchomić w C++ lub delphi za pomocą WinExec ??

0

cepa napisał:
Jak to uruchomić w C++ lub delphi za pomocą WinExec ??

O ile się orientuję to pliki cpl wywołuje się przez rundll32.exe.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Prośba o pomoc do Delphi po polsku. Oceniajcie i dodawajcie komentarze
http://codecentral.borland.com/codecentral/ccweb.exe/listing?id=18659

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

w c++:

#include

int main()
{

  system("rundll32 shell32,Control_RunDLL timedate.cpl");
  return 0;

}

w delphi:

WinExec('rundll32 shell32,Control_RunDLL timedate.cpl',SW_NORMAL);

mam win98 i tutaj jest to plik timedate.cpl, w win2000/NT bedzie to chyba datetime.cpl---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

C:\Windows\rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL (nazwa cplka)
--Szymek

Doświadczenie - jest to coś co zdobywasz tuż po chwili kiedy go potrzebowałeś.

0

ja to zrobiłem tak:

WinExec("CONTROL TIMEDATE.CPL",SW_SHOW);

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1