ShellExecute, Execute...

0

Próbowałem użyć tych funkcji w moim programie i nie udało mi się to.
Dokładniej o ShellExecute:

chciałbym za pomocą tej funkcji uruchomić program np. "aa.exe" ,znajdujący się w bieżącym katalogu.
Czy ktokolwiek mógłby mi w odpowiedzi podać dokładnie to, co mam napisać?

Dokładniej o Execute:

chciałbym za pomocą tej funkcji uruchomić np. OpenDialog. Nie wiem jak to sformułować. Proszę o przykład.

Z góry dziękuję...

0

a zamiasz ShellExecute nie możesz napisać po prostu WinExec('plik.exe', sw_Normal) ??? Jakten wywoływany plik bedzie w tym samum katalogu co ten uruchomiony nie musisz pisac pełnej ścieżki (wystarczy sama nazwa pliku);

A jak chcesz wywołać OpenDilaog to OpenDialog1.Execute

0

uses ShellAPI;

ShellExecute(Handle, 'open', 'aaa.exe', nil, nil, SW_SHOW);--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0