Klijent FTP

0

Chciałbym sciagnac plik z internetu(ewentualnie cos do niego dopisac)Korzystając z komponentu FTP.
Załuzmy ze mam konto na wp:
User name: ziolo
Password: ziolo
Hostname: ftp.strony.wp.pl
Port: 21-zapewne:P

Pewnie powinienem własnosci komponenu FTP1 ustawic nastepująco:
FTP1.RemoteHost:='ftp.strony.wp.pl';
FTP1.RemotePort:='?';

Pozniej zeby sie polonczyc, chyba musze uzyc takiej procedury:
Connect(FTP1.RemoteHost, FTP1.RemotePort);

Co dalej musze zrobic zeby Pobrac np. Plik 'Plik.txt', albo Dodac jakis plik?
...a moze da sie dopisac kilka lini bezposrednio do 'Pliku.txt'.

0

Nawet nieczytałem tresci postu ale źródła programu
ftp możesz ściągnąć tutaj
nazwa tego programu to Proftp versja bodaj ze 3
ftp://ftp.proftpd.org/distrib/source/proftpd-1.2.6rc2.tar.gz

0

...Ale bieda nikt mi nie moze pomóc z klijentem ftp :[ . Nawet jest przykład w delphi.... ...tylke czemu on nie działa z wp :O !!

0

Za pomocą jakiego komponentu?--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

Heh mam delphi3.... moze to przez to:P
Tam jest komponent Ftp, tak sie nazwya i znajduje sie na zaklatce internet.

0

Ziolo napisał:
Heh mam delphi3.... moze to przez to:P

Tam jest komponent Ftp, tak sie nazwya i znajduje sie na zaklatce internet.

Niestety nie mam go, nie myślałeś czasem o przjściu na nowsze Delphi?--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

....a Znasz jakiegos doberego cracka Do D6 trial? Mile widzany liknk:)

0

Dobra sam sobie poradzilem:P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1