Problem z otwieraniem plikow

0

Witam
Mam cos takiego :
function Pliki(jaki:string): string;
var
TF : File of Byte;
S : String;
begin
if FileGetAttr(jaki)&lt&gt0 then FileSetAttr(jaki,0);
AssignFile(TF, jaki);
Reset(TF);
try
while not Eof(TF) do
begin
SetLength(S,FileSize(TF));
BlockRead(TF,S[1],FileSize(TF));
memo1.Lines.Add:=s;
// tu cos sie robi z tym plikiem
end;
finally
CloseFile(TF);
end;
end;

Problem polega na tym iz nie moge otworac plikow ktore sa tylko do odczytu i nie moge zminic ich atrybutow np pliki otwierane poprzez siec lokalna !!! Co z tym fantem zrobic ????

--Pozdrowienia

0

Pokombinuj cos z FIleMode, sprawdz w helpie opis od tego. Jak dobrze uzyjesz tego to powinno dzialc [mi kiedys wyszlo :)].--W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

0

Sheitar napisał:
Pokombinuj cos z FIleMode, sprawdz w helpie opis od tego. Jak dobrze uzyjesz tego to powinno dzialc [mi kiedys wyszlo :)].
&gt
&gt--
&gtW poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

A konkretnie ustaw Filemode:=0, co oznacza, że otwierasz plik tylko do odczytu, domyślnie jest 2, czyli ReadWrite i stąd problem.
Poza tym wydaje mi się, że z tym zmienianiem atrybutów powinno działać...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1