Gdy moj program pracuje nie mozna zamknac systemu?!

0

Czesc mam pewien problem gdy moj program jest wlaczony nie moge wylogowac sie ani zamknac system ani zrobic restarta o co chodzi slyszalem ze o jakis priorytet ale nie za bardzo wiem jaq to zmienic Jesli ktos wie co mam zrobic to PROSZE O POMOC!!!

Z gory dziekuje!!!

0

Ja tez mialem taki problem ale wystarczy wykryc moment zamkniecia windowsa i odpowiednio zaraeagowac :-) Tu masz procedurke do wykrywania zamykania windows:

procedure ClosingWin(var Message: TMessage); message WM_QUERYENDSESSION;

procedure TForm1.ClosingWin(var Message: TMessage);
begin
if Message.Msg = WM_QUERYENDSESSION then
begin
ShowMessage('Zamykanie win');
//tu robisz np zzeby program sie zmykal i bedzie dobrze
end;
DefaultHandler(Message)
end;

--
pozdrawiam PEDROS {hello}

Nie uzywajcie irca i tak nie ma tam nic ciekawego.

Delphi6 Personal

0

Dzieki ci bardzo!!!

0

jak to nie możesz zresetować kompa?!!!!!!!!

0

borsuk napisał:
jak to nie możesz zresetować kompa?!!!!!!!!
Pokazac ci program kroty nie pozwala zamknac systemu.(np taki outlook sprobuj zamknac windowsa gdy ten sprawdza poczte :-) ) Dopiero po zamknieciu tego programu mozna wylaczyc komputer :-) I jemu chodzilo wlasnie oto ;)--pozdrawiam PEDROS {hello}

Nie uzywajcie irca i tak nie ma tam nic ciekawego.

Delphi6 Personal

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1