Application.MessageBox i komponent TComboBox...

0

Witam!
Mam taki problem: Chciałbym wstawić do Application.MessageBox-a komponent TComboBox tak aby możnabyło z niego wybrać jakąś pozycję. Po naciśnięciu Ok chcę, aby program "dostawał" informację który string wybrałem w ComboBox-ie i w zależności od tego wykonywał jakieś zadanie...
Bardzo proszę o pomoc... :-) --Pracuję w Delphi

Pozdrawiam
[email protected]

0

Naszy napisał:
Witam!
&gtMam taki problem: Chciałbym wstawić do Application.MessageBox-a komponent TComboBox tak aby możnabyło z niego wybrać jakąś pozycję. Po naciśnięciu Ok chcę, aby program "dostawał" informację który string wybrałem w ComboBox-ie i w zależności od tego wykonywał jakieś zadanie...
&gtBardzo proszę o pomoc... :-)

A nie możesz sobie tego zrobić z nowej formy?
Bo z tego co mi wiadomo (choć może się mylę)
to nie mątuje seryjnie takich MessageBox'ów :)--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

No właśnie o tej nowej formie myślałem ale lepiej i prościej by było aby dało się dołączyć komponent do messag'a. :-)--Pracuję w Delphi

Pozdrawiam
[email protected]

0

Okno MessageBox'a jest tworzone dynamicznie i musisz je zmienić, gdy jest wyświetlone.
W jednym wštku wyświetl MessageBoxa, a w drugim znajdź to okno i zmień mu funkcję obsługujšcš komunikaty
i dołšcz do tego obsługe TComboBoxa, a następnie ustaw rodzica TComboBoxa jako MessageBox.

Lepiej i prościej nie? :-)
--Szymek

Prawo Bolingsa - jeżeli czujesz się świetnie, nie martw się, to minie.

0

Dzięki Szymek...:)
--Pracuję w Delphi

Pozdrawiam
[email protected]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1