Dźwięk

0

Jak odegrać dźwięk tak abo nie zawieszał programu (w tle).--Delphi 6

0

W oddzielnym wątku.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

------------Reklama-------------
Szukasz pomocy?
Najszybsza pomoc dostępna na IRC:
serwer: warszawa.ircnet.pl
sieć: POLNet
kanał: #4programmers.net lub #4programmers

0

Za pomocą PlaySound ??????? czy za pomocą DephiX czy jakoś inaczej - napisz to spróbuję pomóc

0

ReNe napisał:
Jak odegrać dźwięk tak abo nie zawieszał programu (w tle).
&gt
PlaySound('test.wav', 0, SND_FILENAME or SND_ASYNC);

defaultowo jest SND_SYNC i wtedy aplikacja sie wstrzymuje az dzwiek sie skonczy--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

ale i tak lepiej w oddzielnym watku :)--- - -
Roszi

0

Roszi napisał:
ale i tak lepiej w oddzielnym watku :)
&gt
A po co?--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

a po to ze kiedys tesh mi to bylo potrzebne (prosta gra - snake. Jak waz 'zjadal' punkciki i mial byc dzwiek, to gralo ale gra stawala) i niestety

PlaySound('test.wav', 0, SND_FILENAME or SND_ASYNC);

nic nie dawalo. I nie bulwersuj sie tak {hello} --- - -
Roszi

0

Roszi napisał:
&gt I nie bulwersuj sie tak {hello}

Spoko. Tylko bylem ciekaw, po co. Nie wiedzialem, ze jednak ASYNC moze nie dzialac. dzieki za oswiecenie {hello} --Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1