ScrollBobar w DBGrid

2002-03-25 10:00
Piotrek
0

Czy da się jakoś poprawić komponent DBGrid,
tak aby pionowy pasek przewijania płynnie zmieniał pozycję?

Pozdrawiam

(Delphi 4 Prof.)
Piotrek

Pozostało 580 znaków

2002-03-25 13:32
stacus
0

Co rozumiesz przez "plynnie". Wydaje mi sie, ze chodzi ci to, ze gdy sa 2 wiersze, a grid pomiescilby ich 10 to indicator skacze z samej gory na sam dol.Tak?--Astacus (D5 Pro)

Pozostało 580 znaków

2002-03-26 08:36
Piotrek
0

Gdy rekordów jest mniej niż mieści się w DBGrid
to nie musimy przewijać.
Kiedy liczba rekordów jest większa niż pomieści DBGrid
to dla rekordów pomiędzy pierwszym i ostatnim pasek
ustawiany jest na środku i nie można go przesunąć na inną pozycję
(tak jak w edytorach tekstu).

Piotrek(Delphi 4 Prof);

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0