Atrybuty plików

0

Dzień dobry, mam problem. w OpenDialog są pewne właściwości jak
ofReadOnly, ofHideReadOnly, ofForceShowHidden no
i ustawiałem je we wszystkie strony i zakażdym razem okienko
i tak wyświetla wszystkie pliki :(((

Czy da się spowodować żeby nie wyświetlało plików:
ukrytych, systemowych i tylko do odczytu?

I jeszcze jedno pytanie na przyszłość,
trochę się pogubiłem z atrybutami plików,
jak zapisać:
if (plik ma atrybut (ukryty lub systemowy lub tylko do odczytu)) then blad();
tzn wiem jak to zapisać w trzech linijkach ale jestem ciekaw czy się da w jednej?--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

Attrs:integer;
Attrs := FileGetAttr('MyFile.bla');
if (Attrs and faHidden or faReadOnly or faSysFile) &lt&gt 0 then blad

Co do pierwszego to nie wiem dlaczego tak się dzieje :(. U mnie niezależnie co jest ustawione nie łapie.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

------------Reklama-------------
Szukasz pomocy?
Najszybsza pomoc dostępna na IRC:
serwer: warszawa.ircnet.pl
sieć: POLNet
kanał: #4programmers.net lub #4programmers

0

Dryobates napisał:
Attrs:integer;
&gtAttrs := FileGetAttr('MyFile.bla');
&gtif (Attrs and faHidden or faReadOnly or faSysFile) &lt&gt 0 then blad
&gt
&gtCo do pierwszego to nie wiem dlaczego tak się dzieje :(. U mnie niezależnie co jest ustawione nie łapie.

Co do pierwszego to dzięki, a co do drugiego to dziwne bardzo
ale zauważyłem że mi działa jak zaznaczę opcję MultiSelect
i wybiore więcej niż jeden plik, lub tylko jeden ale napisze
go w cudzysłowach ("plik.txt"), oj głupieje... :)--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1