Drukowanie Listview lub Stinggrida

0

Cześć!

Potrzebuję wydrukować niewielką tabelę z Listview (eventualnie Stringgrida).Chyba wiem jak to zrobić ele mam bardzo mało czasu.

Ma może ktoś gotowy kodzik :-) (może być na priva)

Z góry dzięki !--Delphi is THE BEST !!!!

0

do uses dodaj "Printers" kod drukujacy to:

with Printer do
begin
BeginDoc;
ListView1.PaintTo(Handle,10, 10);
EndDoc;
end;

tylko wychodzi strasznie małe i chyba raczej nie da się tego zmienić!!!!!!!

0

Poszukaj jeszcze w archiwum, bylo tego troche. --Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

aaaa napisał:
do uses dodaj "Printers" kod drukujacy to:
&gt
&gtwith Printer do
&gtbegin
&gt BeginDoc;
&gt ListView1.PaintTo(Handle,10, 10);
&gt EndDoc;
&gtend;
&gt
&gttylko wychodzi strasznie małe i chyba raczej nie da się tego zmienić!!!!!!!

Zamiast ListView1.PaintTo(Handle,10, 10); trzeba:
ListView1.PaintTo(Bitmapa.Canvas,10, 10);
Potem tylko przekopiować Bitmapę powiększająć i efekt końcowy wydrukować.

--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

------------Reklama-------------
Szukasz pomocy?
Najszybsza pomoc dostępna na IRC:
serwer: warszawa.ircnet.pl
sieć: POLNet
kanał: #4programmers.net lub #4programmers

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1