Strefy czasowe - program

0

Witam
czy ktoś zna źródła programu wyświetlającego czas w 24 stefach
np moskwa berlin tokio nowy york
lub wie jak zrobić coś takiego

poza tym jak od godziny odjąć albo dodać jedna godzinę?

0

Nie rozumiem twojego problemu.

Możesz wyświetlać godziny w różnych strefach właśnie jedynie dodająć i odejmując odpowiednie wartości (nie koniecznie 1h bo np w Teheranie +3.30)

W windowsie masz spis stref czasowych i pisz program.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

------------Reklama-------------
Szukasz pomocy?
Najszybsza pomoc dostępna na IRC:
serwer: warszawa.ircnet.pl
sieć: POLNet
kanał: #4programmers.net lub #4programmers

0

to jak w windowsie odwołać się do stref czasowych?

0

Awater napisał:
Witam
&gtczy ktoś zna źródła programu wyświetlającego czas w 24 stefach
&gtnp moskwa berlin tokio nowy york
&gtlub wie jak zrobić coś takiego
&gt
&gtpoza tym jak od godziny odjąć albo dodać jedna godzinę?

Na temat dat temat byl ostatnio :P

uzyj:
var
d1,d2: TDateTime;
begin
d1 := now;
d2 := StrToDate('2002-08-02');
d1 := d1-d2;
formatDateTime('hhss:zzz', d1);
end;

(nie pamietam czy jest to StrToDate czy StringToDate)
ale to powinno dzialac dodawanie dat w ten sposob tez powinno dzialac.
--[ Delphi... i wszystko jasne ]

0

to jak odwołać się do stref czasowych w windowsie bo np. lokalizacja może być różna od polski i wtedy np wszystkie obliczenia szlak trafi :)

0

Misiek, do tego sie nie odwolujesz, tylko spisujesz wszystkie roznice miedzy Polska a panstwem(stolica panstwa) i dodajesz. Kolega Dryobates wspomnial o strefach czasowych w Windows, bo chcial zasugerowac, gdzie mozna znalezc wszystkie wypisane strefy.--Delphi vs. C++

0

nierozumiem napisał:
to jak odwołać się do stref czasowych w windowsie bo np. lokalizacja może być różna od polski i wtedy np wszystkie obliczenia szlak trafi :)

Użyj funkcji
GetTimeZoneInformation(
LPTIME_ZONE_INFORMATION lpTimeZoneInformation // address of time-zone settings
);

Więcej informacji Windows SDK--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

------------Reklama-------------
Szukasz pomocy?
Najszybsza pomoc dostępna na IRC:
serwer: warszawa.ircnet.pl
sieć: POLNet
kanał: #4programmers.net lub #4programmers

0

{wstyd}
Ja tu chyba jestem tylko od zadawania pytan :( --Delphi vs. C++

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1