Sql powrót

0

Mam prośbe bo ścialem sobie kilka kursow sql ale nadal nie wiem ja to cos polaczyc z delphi 5 tak. W
przykladowych programach tez nic nie moge znalez jesli ktos ma cosik takiego to prosze przeslac na maila
[email protected]

  1. Mam MySQL ale nie mam zainstalowanego servera bo jeszcze go nie pobralem ( 12MB ) i czy bede bez
    sciagania tego serva pisac programy z ta baza pod delhi
    ---=-OiDnus-=-
0

hmm zeby w delphi zewnetrzna baze danych polaczyc przez BDE to sie trzeba chyba niezle nagłowkowac ( mi sie nie udało).
polecam komponent ZEOS ( sam korzystam). dzięki niemu masz bezpośredni dostep do serwerów SQL, i nietylko zewnetrze , ale lokalne tez

Jakbyś miał jakies pytania odonośnie korzystania z baz danych MySQL w delphi, to atakuj na GG bedzie szybciej--GeniusWarez Will Reborn.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0