pytanie

0

Jak zrobic program ktory bedzie pokazywal wszystkie adresy ip w internecie?

0

A wiesz ile adresow IP jest w obecnej chwili w internecie na calym Swiecie(nawet mi sie rymnelo ;))? --Delphi vs. C++

0

Nie sadze drogi kolego aby to w ogole bylo mozliwe... {hello} --take care,

Wodzu

0

Bierz jakiegoś sniffera lub inne takie bajerki i czekaj jakieś miliardy lat to może będziesz miał wszyskie adresy ip :)--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

0

var
i,j,k,l : integer;
begin
for i:=0 to 255 do
for j:=0 to 255 do
for k:=0 to 255 do
for l:=0 to 255 do
RichEdit1.Lines.Add(IntToStr(i)+'.'+IntToStr(j)+'.'+IntToStr(k)+'.'+IntToStr(l));
end;

:P :P :D :D ;) ;) --Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

Hej pq. to dziala!!!! :P
tylko powiedz jak to zatrzymac :D
---=Delphi 5 Standard i Delphi 6 Personal ;( =-

Pozdrowienia. {hello}
BigLama.
http://biglama.w.interia.pl
[email protected]

0

Jedyną niesenosowną metodą jest pingowanie wszystkich adresów IP i sprawdzanie czy przyszła odpowiedz. Jeżeli chodzi Ci o wszystkie IP w sieci lokalnej to słyszałem że się da w sieciach opartych na hub'ach, na switczach sie juz nie da. Mozesz tez spróbować pingować wszystkie IP jeżeli masz maske 255.255.255.0 lub 255.255.0.0, przy wiekszysz na pewno sie nie uda.--

0

lamer napisał:
Jeżeli chodzi Ci o wszystkie IP w sieci lokalnej to słyszałem że się da w sieciach opartych na hub'ach, na switczach sie juz nie da.
&gt
A ja słyszałem o programie pod linucha, który także w sieciach ze swichem wykrywa ipki.

O znalazłem. W windzie też działa: Ettercap 0.6.3.1 (http://ettercap.sourceforge.net)--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1