monitorowanie połączeń TCP/IP

0

monitorowanie połączeń TCP/IP - chodzi o transfer przychodzący wychodzący i inne parametry jak koś wie jak to zrobić to proszę o linki...
aha jeszcze jak zmierzyć transfer gdy sciąga się jakiś plik - tylko dla tego pliku (ni dla całości)?

0

Ares napisał:
monitorowanie połączeń TCP/IP - chodzi o transfer przychodzący wychodzący i inne parametry jak koś wie jak to zrobić to proszę o linki...
&gtaha jeszcze jak zmierzyć transfer gdy sciąga się jakiś plik - tylko dla tego pliku (ni dla całości)?

Sorry że się wtrącam ale może przesyłasz plik przez Sockety??????,
bo bardzo mnie to interesuje jak to zrobić--__
Pozdrawiam...
piechnat

0

Chodzi ci o użycie gniazd z niestandardowym protokołem? :-)
No problem mam znam przykład takiego programu aplikacji klient serwer
o ile wiem to jest na stronie www.marcocantu.com aplikacja nazywa się client2 i server2
jak nie znajdziesz to ci prześle na maila...--Ares

0

A jeżeli chodzi o przesyłanie plików i nie tylko to radził bym looknąć na Prosiaka :-) --Pozdrowienia Chodek ;)
Delphi 6

0

Chodek napisał:
A jeżeli chodzi o przesyłanie plików i nie tylko to radził bym looknąć na Prosiaka :-)

hmmmmmmmmm autor prosiaka umieścił notkę
że napisał go wsposób nie przejrzysty i ja się z nim zgadzam :)--__
Pozdrawiam...
piechnat

0

Drogi Aresie gdybyś posiadał taki przykład przesłania dużego pliku
przez Sockety to był bym wdzięczny.--__
Pozdrawiam...
piechnat

0

piechnat napisał:
Drogi Aresie gdybyś posiadał taki przykład przesłania dużego pliku
&gtprzez Sockety to był bym wdzięczny.
&gt
&gt--
Ale uparłeś się na te Sockety. Mam tu w książce kod komponentu opartego na Winsock, który przesyła dane. Mogę ci go podesłać. Przeanalizujesz i będziesz wiedział jak.

P. S. Jak nie odezwę się w ciągu 2 dni to znaczy, że reinstal systemu nie udał się i już nie prześlę nic. :( --Jest jeszcze jeden błąd ... :)

--------------Blok reklamowy :) -----
kanał: #4programmers.net lub #4programmers
w sieci POLNet
serwer np.: warszawa.ircnet.pl

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0