nazwa pliku

0

Piszę edytor www. W moim programie jest funkcja wstawiania odsyłącza,grafiki
pliku itp. Chodzi mi o wstawienie nazwy pliku do edita tak aby nazwa pliku
do dokumentu w innym katalogu, równożędnym w hierarchii wyglądała tak:

../katalog_równorzędny/nazwa_strony.html
albo w tym samym katalogu co edytowany plik html
nazwa_strony2.html

czyli bez ścieżki dostępu do pliku.
Proszę o procedurkę, źródło, link, itp.

Z góry dzięki!!!

PS: Chyba jasne o co chodzi???????

0

No niestety nie wiem o co ci chodzi hmm... --Potrzeba dwóch lat aby nauczyć się mówić;
pięćdziesięciu aby nauczyć się milczeć.

0

poszukaj w archiwum :)
o ile dobrze pamietam byla odpowiedz na pytanko podobne do twojego ---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Exodus napisał:
No niestety nie wiem o co ci chodzi hmm...

LKS zrozumiał (widocznie ma większy IQ od ciebie)!

0

Nie bądź taki cwany :-* --Potrzeba dwóch lat aby nauczyć się mówić;
pięćdziesięciu aby nauczyć się milczeć.

0

LKS napisał:
poszukaj w archiwum :)

o ile dobrze pamietam byla odpowiedz na pytanko podobne do twojego

Dawno??? (nie chce mi sie szukac-duże forum)

0

poszukalem i znalazlem :)
http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=5093

bylo tam cos o funkcji: ExtractRelativePath

ps. bylo jeszcze kilka watkow ale nie moge ich znaleŹĆ ;)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

AP napisał:

&gtDawno??? (nie chce mi sie szukac-duże forum)

LOL :D przeciez jest wyszukiwarka :)

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

LOL :D przeciez jest wyszukiwarka :)

Mówiąc szczerze nie wiedziałem(jestem tu od nie dawna). Ale na przyszłość
będę o tym pamiętał!

Pozdrawiam i dzięki LKS!

0

AP napisał:
&gtMówiąc szczerze nie wiedziałem(jestem tu od nie dawna). Ale na przyszłość
&gtbędę o tym pamiętał!

Spoko, to nie bylo nic osobistego :) nie przejmuj sie :) Jestesmy tutaj przeciez zeby sobie pomagac ! {browar}

Pozdrawiam {hello}
--LSD - Discover The New Way Of Thinking

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1