Data i czas

0

no to jest bardzo łatwe (dla mnie trudne pytanie )
jak zrobić program wyświetlający aktualną datę w formacie dd/mm/yy i czas w postaci gg/ss/ms na komponecie label ?

0

Label1.Caption:=FormatDateTime('dd/mm/yy',Now);
Label2.Caption:=FormatDateTime('hh/mm/ss',Now);

--
sys:&gt logout....

0

dzięki shieitar ale gdzie ja mam to umiesci
jako procedura?

0

umiescic na formularzu komponent timer?

0

Nie! Umieść to jako zdarzenie, np. dla Button'a.--trala la

0

oile wiem to moze umiescic to w zdarzeniu ontimer w timerze

0

oidnus napisał:
oile wiem to moze umiescic to w zdarzeniu ontimer w timerze
&gt
To wszystko zależy, czy chce mieć wyświetlaną cały czas datę i godzinę, czy tylko raz w danej chwili chce mieć aktualny czas.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

--------------Blok reklamowy :) -----
kanał: #4programmers.net lub #4programmers
w sieci POLNet
serwer np.: warszawa.ircnet.pl

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0