Grafika

2002-03-22 17:04
Imperior
0

Czy ktoś wie jak zrobić taki wygląd programu jaki jest w Xp dla innych Windowsów.
Lub czy ktoś zna jakieś ładne komponenty (graficznie ładne :) i czy ktoś zna komponent do robienia Skinów i jeszcze czy ktoś zna komponent typu Image, który ma 3 pozycje (zwykła, po najechaniu i po naciśnieńciu).

A może ktoś robi ładne grafiki dla programów lub może pomóc.--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

Pozostało 580 znaków

2002-03-22 17:07
tacus
0

A co z OnMouseOver. OnMouseDown, OnMouseUp ?--Astacus (D5 Pro)

Pozostało 580 znaków

2002-03-22 17:11
Astacus
0

To jeszcze raz ja...

Aplikacje mozna przybajerzyc za pomoca:

SetWindowRgn, CreateEllipticRgn, CreateEllipticRgnIndirect, CreatePolygonRgn,
CreateRectRgn, CreateRectRgnIndirect, CreateRoundRectRgn, CombineRgn, ...--Astacus (D5 Pro)

Pozostało 580 znaków

2002-03-22 17:13
Imperior
0

Raczej wole gotowy komponent, zamieszczać dodatkowe zmienne bitmap, procedurki małe...To jest zbędne moim zdaniem. Ale jak nie będzie innego rozwiązania co do wyglądu to będe musiał składać sam graficzki i wykorzystać to...Obym nie musiał.--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

Pozostało 580 znaków

2002-03-22 17:18
Astacus
0

Na pewno warto napisac taki komponent...
;-)
Jak napiszesz to umiesc na stronie, please--Astacus (D5 Pro)

Pozostało 580 znaków

2002-03-22 18:28
_LKS_
0

Ładnie wygladaja komponenty z serii FlatStyle :)
Co do wygladu Xp to znam tylko jeden komponent - XPMenu
zmienia on wyglad MainMenu i PopupMenu
mozesz ich poszukac na:
http://www.delphispirit.com/ lub http://www.torry.net/

---=[ Delphi 3, 6 ]=-
-=-==[ LKS ]==-=-

Pozostało 580 znaków

2002-03-22 18:38
_LKS_
0

ahi jeszcze ten Image to moze byc komponent TImage+
mozesz go zassac z tej stronki z dzialu kodu zrodlowe :)
---=[ Delphi 3, 6 ]=-
-=-==[ LKS ]==-=-

Pozostało 580 znaków

2002-03-22 18:44
Marco_99
0

Proponuję zajrzy na stronę pod adres:
delphi.icm.edu.pl
jest tam kopalnia komonentów na pewno coć znajdziesz

Pozdrowienia All.--Marco_99

Pozostało 580 znaków

2002-03-22 20:09
-ql-GORTH
0

EEE na tej stronie jest komponent XPmenu!

Pozostało 580 znaków

2002-03-23 10:09
Imperior
0

Ten XPMenu mam go. Mam jeszcze pakiet TranspearXP, który ma fajne menu i komponent co robi edity, przyciski itp. do xp ale tylko na systemie xp. Sciągąłem pakiet NextGen, który jest bardzo obiecujący (nie sprawdziłem go jeszcze ale zaraz to zrobie) bo robi symulacje themów xp na starszych windowsach i też będzie tak wyglądać jak w xp.--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

Pozostało 580 znaków

2002-03-23 10:44
Imperior
0

Coś nie najlepszy jest ten NextGen. Ma trochę błędów w wyświetlaniu. Chyba po prostu najlepiej zrobić program ze skinami.--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0