scrollowanie - ruszcie mozgi, plis :)

0

B. potrzebna mi jest metoda scrollowania webbrowsera w dol, jesli zawartosc wykracza poza jego obreb, a sam tego nie zrobie (nie wiem kompletnie czego uzyc) ;( .

na razie doszedlem do nast. wnioskow:

  • w zawartosci browsera, raczej na pewno bede znal wysokosc kazdej linii (w koncu jest taki parametr w stylach :) ). To juz cos (chyba).
  • nie trzeba chyba rozpoznawac czy zawartosc wyszla poza obreb, czy jeszcze nie, bo jesli nie wyszla to sie nic nie 'zascrolluje' i nie powinno przy tym wywalic errorow (chyba).
  • trzeba po prostu scrollowac za kazdym razem o wysokosc linii. (znowu chyba :) )

Help mi maj dir frends, koz ajm gonna daj łiwałt yt.--- - -
Roszi

0

hmm... Nie wiem o co Panu dokładnie chodzi. Ale z tego, co zrozumiałem to chyba coś takiego:

TWebBrowes.Perform(WM_VSCROLL,SB_LINEDOWN,0);

0

Dziękuję bardzo za odpowiedź, gdyż zapewne chodzi mi włąśnie o to... ale jest jeden problem ;( - to nie działa ;( ;( ;( . Nie wiem dlaczego, nie wywala absolutnie zadnych errorow - szybko otworzylem delphi, walnalem WebBrowser1 na forme, w FormCreate dalem navigate na to forum, a na dole button i w onlick wlasnie ten kod (zmienilem tylko nazwe na WebBrowser1)... po kliknieciu nic sie nie dzieje.... ;( po prostu nic. POMOCY!--- - -
Roszi

0

ok już mam teraz musze eksperymentowac z tym line height :).--- - -
Roszi

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0