Jeszcze raz DCC32

0

Znalazłem stronkę http://www2.arnes.si/~ssnmcrnom5/tecaj/Uvod/uvod.html opisującą korzystanie z DCC32.exe, ale zrobiłem plik .pas, wywołałem dcc32 z lini poleceń, jak było w przykładzie, a on mi mówi o braku jakiegoś system.pas {glowa}
Czy naprawdę nikt nie umie tego obsługiwać? ;( ---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

Ja miałem kiedyś taki błąd w BCB. Ale przeinstalowałem i wszystko ok. Radzę posprawdzać ścieżki dostępu do bibliotek.--You may say I am dreamer...

0

Ale tu nie chodzi o kompilator delphi. W katalogu bin jest programik DCC32 (Delphi Command line Compiler), który potrafi samodzielnie kompilować programy. Tylko niestety nigdzie nie mogę znaleźć działającego przykładu jak go używać ;(---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

Mała pomyłka. Ten skrót to DOS Command line Compiler---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

{glowa} {glowa} {glowa} {glowa} {glowa} {glowa} {glowa} {glowa} {glowa} {glowa} {glowa} {glowa} {glowa} {glowa} {glowa}
Czemu na tej stronie nie napisali, że trzeba wziąć jeszcze plik dcc32.cfg? :) {glowa} ---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

thenkles mozesz napisac jak w koncu tego uzywac. Bylem na tamtej stronie ale ona jest chyba po slowacku a to nie jest moj ulubiony jezyk :-) Wiec jak bys mogl napisac jak to zrobic to byl bym ci bardzo wdzieczny :-)--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

Bierzesz sobie dcc32.exe i dcc32.cfg do jakiegoś folderu z projektem który chcesz skompilować. Potem z delphi:

ShellExecute(Handle, 'open','dcc32.exe','nazwa projektu (np. project1, albo project1.dpr, czy co tam masz)', 'Ścieżka do folderu', SW_HIDE);

Do uses oczywiście musisz dać shellapi.

Ale teraz ja mam znowu pytanie. Jak dowiedzieć się, że kompilator skończył już swoją robotę? Albo że wystąpił jakiś błąd?---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0