ListView i Cheskboxes - małe pytanko

0

Czy można tak zrobić, aby w ListView (4 kolumny) okienka Checkboxes były tylko np. w 4-tej kolumnie a w pozostałych normalne Stringi?
Skoro jestem przy ListView to czy można przypisać różne kolory dla różnych wierszy?

Z góry dzięki i pozdrawiam {hello}

0

Jest taki mały problem. Póki jest tryb design to wszystko wychodzi, tylko że jak uruchamiam to za każdym razem ustawia mi checkboxy w pierwszej kolumnie :[[
Może trzebaby się dobrać do TCustomListView i utworzyć własną podclasę ?--Pomoc i analiza źródeł wszystko czego potrzebujesz ( no i może odrobinę logicznego myślenia)

0

Peeter napisał:
Czy można tak zrobić, aby w ListView (4 kolumny) okienka Checkboxes były tylko np. w 4-tej kolumnie a w pozostałych normalne Stringi?

Wydaje mi sie, ze nie, ale nie dam glowy

&gtSkoro jestem przy ListView to czy można przypisać różne kolory dla różnych wierszy?
&gt

Uzyj OnCustomDrawItem. Kiedys pisalem szczegoly na forum, poszukaj--Pawel {Delphi6 }

Po pierwsze: naciśnij F1

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1