MaskEdit

0

Potrzebuje dobre MaskEdit, który by nie wyświetlał błędów po błędnym wpisaniu wartości i miał pare funcji. tzn jak bedzie aktywny to żeby zmieniał czcinkę np. na pogrubioną i ipt...jak coś macie to dajcie znać!

0

A nie wystarczy ci onenter: maskedit.font[................... ]?---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

thenkles napisał:
A nie wystarczy ci onenter: maskedit.font[................... ]?

Nie nie wystarczy...zawsze jak daje post to ktoś musi dać odpowiedź na mało istotne pytanie...dokładnie w tym poscie chodziło o wyświetlanie błędów...a nie bede przerabiał oryginalnego...może ktoś wie jak wychwycić instrukcje o błędzie albo zna jakiś komponent!

0

OnoMaTO napisał:
...może ktoś wie jak wychwycić instrukcje o błędzie albo zna jakiś komponent!

Komponentu nie znam, ale wychwycić instrukcje o błędzie możesz za pomocą bloku:

try
//insrukcje programu
except
on {rodzaj błędu} do {reaguj};
end;--Pomoc i analiza źródeł wszystko czego potrzebujesz ( no i może odrobinę logicznego myślenia)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1