Nie wiem jaki dac temat :)

0

Chodzi mi o coś takiego jak privy w LanChacie.

Wydaje mi sie że wzorem tego może być coś takiego:

  1. Daje na Formie 2 Edity i Butona.
  2. Robie drugą formę o nazwie Priv z Memo.
  3. W OnPressButtona pisze:

var
PRV: TPriv;
begin
PRV:=TPriv.Create(Self);
PRV.Caption:=Edit1.Text;
PRV.Memo1.Lines.Add(Edit2.Text);
end;

//To jest najprościej jak mogłem wymyślić z głowy :)

i teraz tak:

chce żeby program jak wpisze w Edit1 'okno1' tworzył forme i wpisywał do Memo tekst Edit2 za każdym razem jak klikne w buttona. I jeśli zmienie tekst Edit1 np na "test' działo się tak samo (do tego kiedyś doSZEDŁem:)) ALE TU SIE POJAWIA MÓJ PROBLEM bo chce żeby po wpisaniu w Edit1 ponownie 'okno1' program wpisywał do utworzonego już okna tekst....

Mam nadzieją że jw miarę jasno to napisałem. Jak ktoś nie zrozumiał a chce mi pomóc niech da mi znać postaram sie jeszcxze jakoś to inaczej ująć :))))

{browar}

--Delphi 6

0

O to ci chodzi??

var
Form1: TForm1;
prv:TPriv;

implementation

{$R *.DFM}

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
Source: TComponent;
begin
Source := FindComponent(Edit1.Text);
if (Source is TPriv) then
TPriv(Source).Memo1.Lines.Add(Edit2.Text)
else begin
PRV:=TPriv.Create(Form1);
PRV.Caption:=Edit1.Text;
PRV.Name:=Edit1.Text;
PRV.Memo1.Lines.Add(Edit2.Text);
prv.Show;
end;
end;--Pomoc i analiza źródeł wszystko czego potrzebujesz ( no i może odrobinę logicznego myślenia)

0

A jeszcze jedno. W Edit1 wpisuj takie nazwy żeby nie powtarzały się. Np. nie wpisuj Form1 albo Edit1 lub 2. Możesz dodać zabezbieczenie.--Pomoc i analiza źródeł wszystko czego potrzebujesz ( no i może odrobinę logicznego myślenia)

0

{browar} {browar} {browar} {browar} {browar}

DZIĘĘĘĘKKKKKKKIIIII MASTERRRRRRR :)))))

{browar} {browar} {browar} {browar} {browar} --Delphi 6

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1