Baza Danych ...

0

Napisałem programik wg. artykułu w dziale Delphi (mam D2 i Data Base Desktop 7) i zamiast DBGrid dałem DBMemo (mam tylko jedną kolumnę). Wszystko jest OK. ale jak chce z bazy wyciagnąć literkę "ś" to zamiast niej wyskakuje "€". Co zrobić żeby tak nie było ? W DBMemo jest czcionka Arial CE.

Pozdrooofka,{browar}
[B][o][d][z][i][o] --..::.[ Retry, Reebot, Reinstal ... ].::..

0

Hmm ... mnie sie tak nigdy nie dzialo. Masz duza przepasc w wersjach aplikacji.
Zalatw sobie albo nowsze delphi albo starsze DD.--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

Ja miałem takie DD razem z D2 na orginalnej płycie ...

Pozdrawiam,{browar}
[Bodzio]--..::.[ Retry, Reebot, Reinstal ... ].::..

0

Wiec moze koliduje z twoim windowsem ... z lokalnymi bazami danych mam doczynienia prawie caly czas i jeszcze nie mialem takiego problemu.--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

A jakiego formatu używasz ?
--..::.[ Retry, Reebot, Reinstal ... ].::..

0

Formatu czego ?--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

A dalej dogadalismy sie przez GG :))))))))--..::.[ Retry, Reebot, Reinstal ... ].::..

0

Wystarczy ustawić prawidłowo język w DD. Mianowicie : Database Deskop- Table – Restructure -Table Properites - Table Langue - Paradox Polish 852.--Stach

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0