Lista Okien

0

Jak pobrać listę otwartych okien??? - to co jest w FAQ mnie nie interesuje - za duuuużoooooooooo i niebardzo mi potrzebnych "okien" :)--Delphi 6

0

Ty otrzebujesz procesów, a nie okien (chyba {wstyd} ).

0

A mi się właśnie wydaje że mu nie chodzi o procesy - bo to one zostały wyświetlone w tym co pisze w faq.--, tradycyjnie pozdrawiam - Numi.

0

Ja nie wiem o co mi chodzi :) chce żeby do ListBoxa wstawić nazwy wszystkich okienek (czy jak tam chcecie :) ) jakie mam otwarte.

Np. Mam otwarte 3 Internet Explolery, Outlocka i "C:", to chce zrobić tego listę :)--Delphi 6

0

No to wlasnie musisz skorzystac z tego przykladu w FAQ, czy w kodach zrodlowych! Przeciez nie myslisz chyba,
ze jak otworzysz Outlook'a to masz otwartego Outlooka. Popatrz ile programow dziala w systemi rownoczesnie.
Np. sprojrz na tray - ile tam masz uruchomionych programow? Sa one uruchomione, ale niekoniecznie
widoczne. Spojrz na liste Ctrl Alt Del - ile tam na liscie jest otwartych programow.
--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

0

A jak w takim razie uzyskać listę programów, które mają widoczne okienka?---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

no właśnei chodzi mi tylko o widoczne okienka--Delphi 6

0

ReNe napisał:
no właśnei chodzi mi tylko o widoczne okienka
&gt

function EnumWindowProc(uchwyt:HWnd;P:Pointer):boolean;stdcall;
var
winname,cname:array[0..144]of char;
begin
result:=true;
getwindowtext(uchwyt,winname,144);
if IsWindow(uchwyt) then *czy okno
if IsWindowEnabled(uchwyt) then *czy dostępne
if IsWindowVisible(uchwyt) then //czy widoczne
Form1.Memo1.Lines.Append('OKNO: TEXT:'+strpas(winname));
end;

procedure TForm1.Button1Click(Sender:TObject);
begin
EnumWindows(@enumwindowproc,0);
end;

Gra? Tylko widoczne i tylko aktywne.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1