Delphi // Pobieranie pliku z sieci

0

Witam,

Kompletny laik ze mnie. Dlatego tez pytam sie.

1.Jak zrobic zeby poza danymi tekstowym z strony html(artykul HTTP)pobrac rowniez obrazek np. jpeg. i wstawic go do naszego programu.

  1. Jak wysylac na serwer taki obrazek.
0

HMMMM...zadajesz pytania, które już były...jeżeli ściagasz plik ze strony to już masz na dysku i możesz się dowiedzieć jego ścieżke tam jest taki artykuł o tym, a co do wysyłania to i tak musisz korzystać z komponetów typ FTP, gdzie pierw się logujesz na takowy serwer, a później ślesz plik...i to by było na tyle...

0

a tak jakoś mi się skojażyło, nie wiem czemu, ale żeby nie zaśmiecać forum to tu zadam to pytanie: Da się jakoś do richedit wstawić likni?? A jak nie, to czego użyć zamiast richedita??

0

Ale nie chodzi mi o sciaganie calej strony.
Np. musze pobrac plik http://localhost/xyz.jpg i nastepnie pokazac go w programie. Jak to wykonac ?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0