DLL z fomularzem i komponentami

2002-03-17 22:15
SW
0

Witam,

Przeczytalem artykul dotyczacy tworzenia plikow dll. Zainteresowal mnie temat formularzy w tych plikach. Mam teraz takie pytanie: jak 'wpakowac' do pliku dll komponent?
Np. chce zrobic w osobnym pliku dll procedure do wysylania smsow. Potrzebny mi bedzie np. ClientSocket. Jak to tam 'wcisnac'?
Czy da sie 'wcisnac', bez pokazywania formularza?

Pozostało 580 znaków

2002-03-18 14:47
heitar
0

Dopisz do sekcji uses modul ScktComp, i dostaw cos takiego

type
ClientSocket1: TClientSocket;

moze pomoze, niewiem nie sprawdzalem...-------[ Delphi 6 Rulez 4 Ever!, przynajmniej do czasu gdy naucze sie C++ :) ]------

Pozostało 580 znaków

2002-03-19 13:53
SW
0

To bylo pierwsze co zrobilem :-) i nie dziala...
Jesli chodzi o formularz w dll to latwo go wcisnac. Tworzysz dll i file/new/form :-)
Ja bym chcial bez formularza... 300KB do przodu :-)

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0