Jak zablokować dostęp do [email protected]'ów (D3)?

2002-03-17 20:03
Sebo
0

Właśnie po przeglądałem trochę Win32.hlp i inne *.hlp i okazało się że nie mam pojęcia jak zrobić skaner portów (taki, który skanuje przez jakie porty łączy się użytkownik komputera, na któryn działa skaner), ale zato trochę pooglądałem
chcĘ zablokować dostemp do [email protected]'ów z kompów w pracowni w bibliotece!
Ostatnio moja klasa wygrała w konkursie na stronę ASMAX'a dla mojej szkoły drugą pracownię komputerową(+komputery w bibliotece), ale w międzyczasie zlikwidowali fakultet informatyczny dla klas III (chodzę do IIIa fiz-mat-inf) i kompy możamy tylko oglądać w bibliotece lub na kółku komputerowym ([email protected]'owym :( ) dlatego właśnię chcę podblokować dostemp do [email protected]'ów (zwolniłony to 75% miejsc w pracowni w końcu)

W końcu te kompy są bardziej moje niż tych [email protected]ów z innych klas!(?)

Pozostało 580 znaków

2002-03-17 21:12
V
0

Utwórz plik *.bat np. w notatniku, lub w edytorku Adama Boducha (bardzo miły),
i wpisz polecenia:

@echo off
netstat -a
@pause
cls
c:*.bat

za gwiazdke wstaw nazwę pliku...
--Zim0nSky

Pozostało 580 znaków

2002-03-18 18:00
ZiV
0

po co chcesz zablokować, a przypadkiem nie lepiej wymyślić jakiś denerwujacy efekt;
moja propozycja jest taka:
karzdy chat odbiera i wysyła wiadomości na jakimś porcie, a wiec jeżeli udało by nam sie napisać
serwer (np w WinApi w WinSock) który by odbierał na tym samym porcie co klient czatu to moglibyśmy
znać jego "polecenia" jakie wydaje serverowi...
jeżeli znalibyśmy je, można napisać klienta (własnego) który co, powiedzmy 30 sekund wysyłał by polecenia o dużym nasileniu...
i teraz albo server wytrzyma ten nacisk bedzie wykonywał polecenia klienta (twojego), a jeśli niewytrzyma nacisku (musi być poterzny) to się zawiesi...
ps. znajdz port na którym odbiera server używając skanera portów który jest powyrzej...
--Zim0nSky

Pozostało 580 znaków

2002-03-22 13:26
Sebo
0

To znaczy: Mam utwożyć Tserversocket pracujący na porcie przez który komunikuje się [email protected] Jeśli odbiezez on jakiś komunikat to będzie to oznaczało, że ktoś chce [email protected]'ować. Mogę wtedy zrobić jakiś kawał typu: wyłączyć kompa, zagrać jakiś dzwięk z głośnika systemowego, włączyć tysiące programów na raz, itp. lub wysłać tonę komunikatów do serwera [email protected]'u.

Pozostało 580 znaków

2002-03-22 14:39
ZiV
0

niezupełnie...
server musi wiedzieć jakie ma otrzymywać polecenia a więc ten numer się nie uda,
porponuję najpierw przechwycić polecenia a pużniej urzywać ich...
ale jeżeli będziesz już miał takie polecenia to będziesz mógł stworzyć program clienta, i np:
wysyłać wiadomość rozpoczęcia sesji 100 razy na sekundę, serverki się zawieszą pod naporem informacji...
oczywiście zrub taki program żeby włanczaj się powiedzmy za karzdym razem jak się włancza komp...

ps. proponuję pobawić się tunelowaniem... --Zim0nSky

Pozostało 580 znaków

2002-03-22 14:54
Sebo
0

To w jaki sposób przechwycić "te polecenia".

O włączaniu ukrytego programu przy starcie systemu to ja pomyślałem jeszcze zanim wymyśliłem blokowanie chat'ów (na początku blokował on stronę startową MS IE - nie da się jej zmienić).

Pozostało 580 znaków

2002-03-22 18:02
ZiV
0

tworzysz własny server, zakładasz go na jakimś kompie i czekasz...
ten server przełapuje wszystkie wiadomości jakie tylko client wyśle...
uwaga server musi nasłuchiwać porty na tym samym porcie co client...
client zamiast z czatem połączy się z z twoim serwerkiem i to jemu bedzie
wysyłał polecenia...
serverek odbierać będzie te wiadomości i powiedzmy zapisywać do pliku
*.txt teraz zostawiasz sobie serverka (snifera) na tydzień, i po pewnym czasie
w tym pliku masz górę poleceń, teraz sobie wybierasz parę i robisz to co powyrzej napisałem
:-)--Zim0nSky

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0