Jak proramować porty wszelakiego rodzaju

0

:-)
Jeżeli ktoś posiada jakiekolwiek informacje jak programować porty z
DELPHI lub PASCALA prosze o kontakt
[email protected] Aoc

0

W Pascalu jest instrukcja "port".

Mozesz tez uzywac assemblerowego out np:

asm
mov eax, 50
out adres_portu, eax
end;

To przesyla 50 do portu o podanym adresie.
Do odczytu danych sluzy instrukcja in.

Instrukcje te NIE dzialaja w WinNT i Win2000 :(

0

A wie ktoś jak kur.a zrobić, żeby zadziałało pod dziadowskim NT ? :[[ :[[ :[[ :[[ :[[ :[[ :[[ :[[ :[[ :[[ :[[ :[[ :[[ :[[

0

cimak napisał:
A wie ktoś jak kur.a zrobić, żeby zadziałało pod dziadowskim NT ?

Jeszcze nie bylo tu takiego madrego, a wielu czeka. Nb. to dotyczy (o ile wiem) takze XP :( --Pawel {Delphi6 }

Po pierwsze: naciśnij F1

0

pq napisał:
cimak napisał:

A wie ktoś jak kur.a zrobić, żeby zadziałało pod dziadowskim NT ?

Jeszcze nie bylo tu takiego madrego, a wielu czeka. Nb. to dotyczy (o ile wiem) takze XP :(

--
Pawel {Delphi6 }

Po pierwsze: naciśnij F1

Jednak ktoś coś wspominał o jakimś programie, żeby sobei sciągnąć bo on coś w biosie robi i potem normalnie czyta porty.--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

To bylem ja... tylko ta strona co ja podalem zostala niedawno zamknieta...
ale jak chcesz, to wyslij maila na
[email protected] , to Ci wysle ten kod (w pascalu) jak chcesz to posiedx nad kodem i poszukaj.
Wydaje mi sie jednak, ze to dziala tylko pod dosem. ;(

0

do obsługi portów pod NT trezba naisać driver bo sprzęt jest chroniony POzdr {browar}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1