Chce ktos algorytm do rozszyfrowywania hasel w GG

0

Chce ktos algorytm do rozszyfrowywania hasel w GG ? Chodzi oczywiscie o zapamietane hasla. W pliku "config.dat". Wlasnie skonczylem. Mogli sie troche bardziej postarac. NARA

!

0

Nie sądze. Im były potrzebne jakiekolwiek zabezpieczenia, a nie jakiś 1024bitowy algorytm z podwójnym hashem lub coś w podobie. Przecież gg to nie jest jakiś super tajny serwer zabezpieczający ultra tajne dane rządowe - tylko zwykły, hamski, polski komunikator sieciowy.--, tradycyjnie pozdrawiam - Numi.

0

Sl@ve mi podeslij jesli mozesz na adres [email protected].
Pozdro {brawo}

0

Przecież od dawna dostępny jest algorytm do rozszyfrowania haseł GG, są nawet skrypty php do tego.

0

ja tesh nie pogardze takim źródłem, choć wydaje mi się, że te hasła sa po stronie severa , a nie w pliku, ale....

[email protected]
(Delphi 5 Enterprise)

0

haslo jest zapisane, tak jak to napisal sl@ve, w pliku config.dat ktory znajduje sie w folderze Gadu-Gadu\users\twoj nick\

mala prosba do sl@ve'a jak mozeszsz to napisz ten kod tutaj na forum :)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

ja tez poprosze [email protected] :)

0

Mi tez wyślij [email protected]

0

ja też poproszę [email protected] {browar}

0

też bym chciał te hasła [email protected]
...a tak właściwie to doczego one są potrzebne?

piechnat

0

te hasła są potrzebne gdy np. masz na gg kilku użytkowników i chcesz swoje konto zabezpieczyć przed nimi :-)

0

ja tesz bym prosil. Tworzę cały porltal GG i by mi się przydalo. Jak chcesz możesz go robić ze mną. Ale podeślij ten kod na [email protected]

a moze ktos ma kod do wizytówki, takiej jak na gg.wha.la/numerek
tesz bym prosil

0

Ja tez chce tak bardzo bardzo bardzo: [email protected] PEDROS {hello}
Delphi6

0

Ej Sl@ve no wysyłasz ten algorytm czy nie :P
Czekam i czekam.... :[[
Please wait while loading... :[
Pozdro {brawo}

0

Jak już bedziesz wszystkim wysyłał to dołącz i mój adres [email protected]
--POzdrOWieNIa
[Del 6 per] [Del 5 Ent] [TP]

0

Taka mała dygresja, po co sl@ve ma wam wysyłać ten algorytm, nie ciekawiej byłoby samemu napisać, przy okazji można się czegoś nauczyć.

0

[email protected] tez chce:&gt&gt. {hello} --Vroc
&ltDelphi Knight&gt

0

Do lamera:
Jakto po co miałby nam wysyłać...skoro sie pyta kto chce to każdy bierze :-)
Pamiętaj! Jak dają to bierz :D
Pozdro {brawo}

0

Po wylistowaniu pliku config.dat gdzies w tekscie jest text: "Password2" Po tym slowie jakis dziwny text: np HGSGDGKEOS
To jest haslo. Tylko zaszyfrowane.
Bardzo prostuy algorytm. To nawet nie mozna nazwac algorytmem.
Kto pierwszy ten lepszy...

Co to znaczy ? "DHMGBGGHFGEHPGJGEGJGPGEHBG"
Dla pierwszych nagrody.

Nie denerwujcie sie. Jutro wysle. Albo dzis jeszcze. Nara !

0

to i dla mnie podeslij hehe :)
[email protected]

a co do tego haselka co podales("DHMGBGGHFGEHPGJGEGJGPGEHBG") to mysle ze sklada sie ono z 13 literek :)

--
-=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

zgadles LKS

juz wyslalem do wszytskich...
15 osob... fiu fiu

i po cholewe to komus...

0

heh myslalem ze chlopcy od gg bardziej sie postarali a tu takie g.... ;)
ja tu juz sie bawie w jakies dodawanie/odejmowanie/mnozenie/dzielenie na maxa, jakies AnsiLowerCase(), AnsiUpperCase(), Ord(), Chr(), Length() itp. itd. hehe i nic. doszedlem tylko ze kazdy znak hasla jest zapisany za pomoca 2 znakow hehe :)

--
-=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

A wiecie moze dlaczego jak chcialem otworzyc plik config.dat w memo1 to otworzylo mi sie tylko cfg1 i nic wiecej--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

Hej Sl@ve mówisz że do wszystkich wysłałeś a u mnie tego nie ma. Wyślij jeszcze raz [email protected] .
Pozdrowko {brawo}

0

Dlaczehgo ? Bo to nie jest plik tekstowy tylko .dat

0

Witam
Moglby mi ktos podeslac algorytm ?

Pozdrawiam i dzieki !

0

pozwole sobie zacytowac ten list zeby nikty wiecej nie prosil o przeslanie algorytmu

"
var str,haslo:string;
i,licz,licz1,liczba:integer;
begin
str:=edit1.text;
i:=0;
repeat
i:=i+1;
licz:=ord(str[i])-65;
i:=i+1;
licz1:=ord(str[i])-65;
liczba:=licz1*16+licz;
haslo:=haslo+(chr(liczba));
until i=length(str);

edit2.text:=haslo;

end;

zakodowane wpisywac w edit1
wynik= edit2
"

--
-=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Kurde... Czemu na tro nie wpadlem ? Bo jestem glupi ...

0

sl@ve napisał:
Kurde... Czemu na tro nie wpadlem ? Bo jestem glupi ...

no chyba tak, po jakieś 13 postów wyżej LKS cie o to prosił ;P--Spin
Delphi - Lets make Windows better....

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1