Jak sie zabezpieczyc??

0

Jak sie zabezpieczyc zeby uzytkownik nie wpisywal np liter do edita gdy program
oczekuje liczby lub wstawił przecinek zamiast kropki??

z góry dziekuje

0

w onkeypress:
if key = ',' then key:='.';

if key &lt&gt '0' then
begin
{nie rób nic}
end;

pokombinuj a lenapewno bedzie to polegac natym

yaroo

what the f**k is this world runnig to?

0

Pokombinuj z łańcuchami
string może zawierać różne typy i liczby i literki
a zmienna całkowita integer tylko cyferki
pokombinuj ze zmienna integer

Napiszę ci cała procedure jak
bede mial troche czasu :-)

Powodzenia!!!--

0

Jak chcesz same cyfyrki to prosze :)
procedure TOpcWyd.HeaderFrameWidthEKeyPress(Sender: TObject; var Key: Char);
begin
if not (Ord(Key) &lt 58) and (Ord(Key) &gt 48) then Key := Char(0);
end;
--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

A nie lepiej użyć MaskEdit?

0

bylo juz kilka watkow z takim pytaniem :)
wiec mozesz troszeczke poszukac :)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0