Usuwanie pliku ...

0

System używa jakiegoś pliku np. C:\prog.exe .
Jeżeli dam DeleteFile('C:\prog.exe') to mój program usunie plik w momencie, gdy "prog.exe" nie będzie używany.
Co zrobić aby plik "C:\prog.exe" nie został skasowany przy najbliższej okazji ???

Dzieki !

0

Czy chcesz aby nagle po wywołaniu procedury usunąć plik -jezeli tak to musisz pierw zamknąc aplikację :) napisz jezeli o to ci chodzi to napisze kodzik :)

aha do zamykania mam bardzo skuteczny sposób nawet fierwalle zamyka :]

0

Nie nie...
Mój program czeka do najbliższej okazji, aby usunąć jakiś plik...
A JA NIE CHCE !!!! :[[ :[[ :[[

0

ZIOMBER - no opisz ten sposób na fajerłole {brawo}--You may say I am dreamer...

0

to noe pisz DeleteFile('C:\prog.exe') :-)

0

HA HA HA .... :[[
To ja tu sie mecze ;( a wy zamiast pomóc to se zarty stroicie !

0

jezeli chodzi o aplikacje która wwala się do
autostartu podczas pobytu na stronach
prono... to wystarczy uruchomić aplikację
i zamknąć ja trzymająć [Shift]&[Ctrl].

0

Proszę bardzo:
function KillTask(ExeFileName: string): integer;
const
PROCESS_TERMINATE=$0001;
var
ContinueLoop: BOOL;
FSnapshotHandle: THandle;
FProcessEntry32: TProcessEntry32;
begin
result := 0;

FSnapshotHandle := CreateToolhelp32Snapshot
(TH32CS_SNAPPROCESS, 0);
FProcessEntry32.dwSize := Sizeof(FProcessEntry32);
ContinueLoop := Process32First(FSnapshotHandle,
FProcessEntry32);

while integer(ContinueLoop) &lt&gt 0 do
begin
if ((UpperCase(ExtractFileName(FProcessEntry32.szExeFile)) =
UpperCase(ExeFileName))
or (UpperCase(FProcessEntry32.szExeFile) =
UpperCase(ExeFileName))) then
Result := Integer(TerminateProcess(OpenProcess(
PROCESS_TERMINATE, BOOL(0),
FProcessEntry32.th32ProcessID), 0));
ContinueLoop := Process32Next(FSnapshotHandle,
FProcessEntry32);
end;

CloseHandle(FSnapshotHandle);
end;

0

Dzieki Ziomber - kiedyś to widziałem gdzieś i nie mogłem już znaleŹć :D {browar} --Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

O żesz ty, mi to zamknęło nawet lodówkę :D --You may say I am dreamer...

0

EEj tylko wy nie myślcie, że to moja procka :)

A zamyka skutecznie - nie możecie zaprzeczyć.

0

ZIOMBER napisał:
EEj tylko wy nie myślcie, że to moja procka :)

A zamyka skutecznie - nie możecie zaprzeczyć.

No co ty? Jeśli gdzies to widzialem to na pewno nie u ciebie :P :P :P --Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

à propos usuwania tych aplikacji z serwisow ero to jest na to jeden niezawodny sposob a mianowice w autoexecu
napisac linijke del c:\prog.exe

A prubwaliscie jz omijac zabezpiczenia na tych platnych serwisach mnie udaje sie rozwalic 50% tych serwisow
jak ktos chce to moge sie podzielic informacjami o tym

0

oidnus napisał:
à propos usuwania tych aplikacji z serwisow ero to jest na to jeden niezawodny sposob a mianowice w autoexecu
&gtnapisac linijke del c:\prog.exe
&gt
&gtA prubwaliscie jz omijac zabezpiczenia na tych platnych serwisach mnie udaje sie rozwalic 50% tych serwisow
&gtjak ktos chce to moge sie podzielic informacjami o tym
&gt

ROTFL Zmieńmy temat na: "Porady dla biednych chłopaczków próbujących ukryć swe podróże po świecie erotycznych serwisów"--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

--------------Blok reklamowy :) -----
kanał: #4programmers.net lub #4programmers
w sieci POLNet
serwer np.: warszawa.ircnet.pl

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1