Jak dodac plik do zasobów podczas pracy programu?

0

Może ktoś wie jak dodaś w sposób programowy (nie za pomocą brcc ani temu podobnym) dodać 2 exeki, wava i plik tekstowy do zasobów. Chodzi mi o procedurkę dzięki której pliki zostaną włączone do zasobów (podczas pracy programu).
Może jakieś komponenty w ostateczności ktoś zna?--Pozdrawiam!

RockY

Delphi 5
[email protected]
GG: 3615957

0

RockY napisał:
Może ktoś wie jak dodaś w sposób programowy (nie za pomocą brcc ani temu podobnym) dodać 2 exeki, wava i plik tekstowy do zasobów. Chodzi mi o procedurkę dzięki której pliki zostaną włączone do zasobów (podczas pracy programu).

Może jakieś komponenty w ostateczności ktoś zna?

Podczas pracy programu NIE MOZNA edytowac programu wykonywalnego. Nie mozesz wiec wykasowac samego siebie lub dodac cos do programu...--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

0

Adam Boduch napisał:
RockY napisał:
&gtMoże ktoś wie jak dodaś w sposób programowy (nie za pomocą brcc ani temu podobnym) dodać 2 exeki, wava i plik tekstowy do zasobów. Chodzi mi o procedurkę dzięki której pliki zostaną włączone do zasobów (podczas pracy programu).
&gt&gtMoże jakieś komponenty w ostateczności ktoś zna?
&gt&gt
&gt
&gtPodczas pracy programu NIE MOZNA edytowac programu wykonywalnego. Nie mozesz wiec wykasowac samego siebie lub dodac cos do programu...
&gt
&gt--
&gtPozdrawiam!
&gt Adam Boduch &[email protected]&gt
&gt www.4programmers.net

A to jak dodawać/wyjmować w ten sposób pliki do inneo programu.exe za pomocą oddzielnej aplikacji--Pozdrawiam!

RockY

Delphi 5
[email protected]
GG: 3615957

0

A ja mam pytanie pokrewne z tematem - jak zrobić taką konfiguracje jak mają trojany(otwierasz konfiguratora, nakierowujesz na plik exe trojana i edytujesz ustawienia)?--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

A Ja mam odpowiedź :D .
Oto rozwiązanie (uwaga! podobno działa to tylko na WinNT, ale Możecie sprawdzić):
procedure add;
var
h:Thandle;
data:array of byte;
f:file;
size:integer;
begin
assignfile(f,'jakis_plik');
reset(f,1);
size:=filesize(f);
setlength(data,size);
blockread(f,data,size);
h:=Beginupdateresource('app.exe',false);
updateresource(h,'typ_zasobu','nazwa_zasobu',lang_neutral,data,size);
endupdateresource(h,false);
closefile(f);
end;

Jeśli działa podziękowania proszę przesyłać na mojego maila: [email protected]

0

Thx za ALL

Teraz trzeba popracować nad tym :-) --Pozdrawiam!

RockY

Delphi 5
[email protected]
GG: 3615957

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0