Jak zmienić .. Image?

0

Jak w czasie wykonywania programu umieścić Jakiś TImage nadnp. Image2 i podnp. Image3 ?

Myślę że wiecie o co chodzi?:-)

0

image1.left := image2.left;
image1.top := image2.top + image2.height + 1;
image1.strecht := true;
image1.width := image2.width;
image1.height := image3.top+1;

powinno zadziałać - założyłem, że image2 i 3 są takie same o takich samych rozmiarach itp. itd jak niedziała pisz

0

Ale mi chodzi o to że Image1 był stworzony wcześniej niż Image2 czyli Image2 zakrywa Image1.

Teraz:

Image3:=TImage.Create(Self);

i jak zrobić żeby Image3 przykrywał Image1 a Image2 przykrywał Image3

No teraz to chyba wiesz o co chodzi :-)

0

Tadek napisał:
&gtjak zrobić żeby Image3 przykrywał Image1 a Image2 przykrywał Image3

Z tego co rozumuje to bedzie wygladalo tak

 [Image2]
 [Image3]
 [Image1]

[-----FORMA-----]

Wiec potworz je tak jak tam toworzsz a nastepnie sproboj cos takiego

Image1.SendToBack;
Image2.BringToFront;

a Image3 bez zmian i powinno zostac na srodku. Moze zadziala
--sys:&gt logout....

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1