Image.Picture

0

Jak w czasie wykonywania programu wyrzucić obrazek z komponentu TImage?

0

Image.Picture.LoadFromFile('Jakiś plik');

A jeżeli chcesz wrzucić np. bitmapę pamięciową to

Image.canvas.Draw(odległość od lewej krawędzi, pozycja od górnej kraw., jakaś zmienna);
--Delphi 6; Pozdrawiam eSka :-)

0

Jeżeli czodzi o wyrzucenie, to chyba Image.Picture:=nil; a potem jakis refresh... :-) --Delphi 4

Skysh The God, Your Slave

0

wystarczy samo image1.picture := nil;

0

Nie zawsze, ale nie wiem dlaczego.... :( :( --Delphi 4

Skysh The God, Your Slave

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0