Lisbox i playlista

0

Mam 2 problemy:

1.w jaki sposób przeciągać elementy w listboxie?
chodzi mi o zmianę miejsca itemów
2.jak zrobić tak, żeby wyświetlała się sama nazwa pliku bez ścieżki? (playlista)

Proszę o kawałek kodu jeśli można :)

0

LeWy w dniu 16.3.2002 11:16 napisal:
&gt2.jak zrobić tak, żeby wyświetlała się sama nazwa pliku bez ścieżki? (playlista)
&gt

ExtractFileName(Pelnasciezka);--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

0

Hej,
Zanim wyprodukuje sporo tresci...

Chodzi Ci o:
User chwyta jeden element listy i przenosi na wybrane przez niego miejsce?

pozdr
Astacus

0

Astacus w dniu 16.3.2002 14:58 napisal:
Hej,
&gtZanim wyprodukuje sporo tresci...
&gt
&gtChodzi Ci o:
&gtUser chwyta jeden element listy i przenosi na wybrane przez niego miejsce?
Dokładnie o to chodzi.
Do Adama: extractfilename nie zadziała :( Chodzi o to, żeby mieć także pełną ścieżkę tego pliku, bo inaczej nie będzie go można otworzyć.---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

a mozesz wrzucic dwa listboxy :) ;
w jednym ustawiasz visible na false i w nim bedzie "PelnaSciezka" ;
a w drugim ustawiasz visible na true i w nim bedzie ExtratFileName(PelnaSciezka) ;
:) ;
wiem ze nie o to dokladnie chodzilo, ale jakies rozwiazanie jest :))))))))))) ;

-=[ Delphi 3, 6 ]=-
-=-==[ LKS ]==-=-

0

LKS w dniu 16.3.2002 20:26 napisal:
a mozesz wrzucic dwa listboxy :) ;
&gtw jednym ustawiasz visible na false i w nim bedzie "PelnaSciezka" ;
&gta w drugim ustawiasz visible na true i w nim bedzie ExtratFileName(PelnaSciezka) ;
&gt:) ;
&gtwiem ze nie o to dokladnie chodzilo, ale jakies rozwiazanie jest :))))))))))) ;
Już tak próbowałem, tylko, że nie chciały się elementy kasować z tej ukrytej listy :(---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1