32 bit z dosa

0

Czy koś wie jak z pod dosa (coś tak jak windows) stworzyć środowisko 32-bit, 16-bit, itp.
Jeżeli tak to proszę o kontakt [email protected]. (najlepiej jakiś przykład).
Wszysko najlepiej w delphi, ale jak będzie np w C++ no to się może nie obrażę.
Z góry dzięki.

Delphi 6--Rexo pozdrawia !!!!!!!

0

Jeżeli masz CPU minimum 386 to możesz już ciągnąć z niego 32bit. Jeżeli chcesz napisać system operacyjny to ci nie pomoge bo to wyższa szkoła jazdy (takie cuś robio tylko GURU). Ale jeżeli chcesz zrobić np: graficzną nakładkę na DOS to mogę ci przysłać kilka procedurek w C (łatwo można przepisać je w Pascalu) wykorzystujące BGI. Jeżeli chcesz napisać 32bitowo nakładkę graficzną to potrezbny ci bedzie DJGPP i Allegro (wszytsko oczywiście w C++). ;) {browar}

0

cepa napisał:
Jeżeli masz CPU minimum 386 to możesz już ciągnąć z niego 32bit. Jeżeli chcesz napisać system operacyjny to ci nie pomoge bo to wyższa szkoła jazdy (takie cuś robio tylko GURU). Ale jeżeli chcesz zrobić np: graficzną nakładkę na DOS to mogę ci przysłać kilka procedurek w C (łatwo można przepisać je w Pascalu) wykorzystujące BGI. Jeżeli chcesz napisać 32bitowo nakładkę graficzną to potrezbny ci bedzie DJGPP i Allegro (wszytsko oczywiście w C++). ;) {browar}

ludziu ja chcę tylko odpalić program exe z pod dosa czaisz nie chce pisać systemu operacyjnego--Rexo pozdrawia !!!!!!!

0

rexo napisał:

&gtludziu ja chcę tylko odpalić program exe z pod dosa czaisz nie chce pisać systemu operacyjnego

Ludzie staraja sie pomoc, a ten takim tonem jakby mu ojca i matke siekiera zabili :( --Delphi 5

Pozdrawiam

0

facet jak tak to ni pisz że chcesz stworzyć środowisko 32bit lub 16bit, tylko powiedz że chcesz odpalić execa (powyżej 386 da sie) ;)

0

odpal delphi 6 z dosa to was wszystkich ucałuje--Rexo pozdrawia !!!!!!!

0

Nie odpalisz d6 pracujacego pod kontrola DOSa. Do tego potrzeba bibliote windozy, uruchomionego jadra, a pod DOSem tego nie ma niestety :(
Slyszalem ze w DOSie mozna uruchamiac programy 32-bitowe...czytalem na jakiejs stronce o asmie...ale pisane dla systemu DOS, a nie WIN

Jak chcesz uruchomic d6 spod DOSa to
c:\windows\win.com &ltsciezka_do_skrotu_do_delphi6.lnk&gt
Uruchomi sie winda i delphi pod kontrola windy...

tak na przyszlosc, nie traktuj userów na forum, jakby bylo glupsi od ciebie...
Otrzymales odpowiedz na pytanie (na temat byla), a pozniej masz pretensje--Delphi 5

Pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1