Jak "po cichu" wysłać maila ???

0

Jak "po cichu" wysłać maila ???

Pozdrawiam, BigLama {hello}
[email protected]
http://biglama.w.interia.pl/

0

Zalezy jak bardzo chcesz aby tego maila nie bylo widac. Bo np jak masz firewalla albo jakiego antywirusa sprawdzajacego poczte wychpodzaca to nie masz szans na wyslanie po cichu. Ale jak komp nie jest uzbrojony w takie zabawki to zrob cos takiego:
wstaw komponenty nmsmtp1, memo1, edit1=od kogo, edit2=temat, edit3-na jaki adres wyslac maila , button1;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
NMSMTP1.Host := 'smtp.wp.pl'tu wpisujesz przez jaki serwer wysylasz
NMSMTP1.Port := 25
NMSMTP1.UserID := 'blabla'
NMSMTP1.Connect;
sleep(100);
NMSMTP1.PostMessage.FromAddress := [email protected]
apisz co ci sie podoba;
NMSMTP1.PostMessage.FromName := edit1.text; moze by blaba
NMSMTP1.PostMessage.Subject := edit2.text;
cokowliew
NMSMTP1.PostMessage.ToAddress.Add(edit3.Text); na jaki adres wyslac
NMSMTP1.PostMessage.Body.Assign(Memo1.Lines);
text z wiadomoscia
NMSMTP1.SendMail;
NMSMTP1.Disconnect;
end;

dalej juz chyba sobie poradzisz--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

Ja bym jeszcze dodal:
OnError:
ErrorCode:=0; // czy cos takiego {glowa} - bledy nie beda wyskakiwac !

0

Pedros napisał:
Zalezy jak bardzo chcesz aby tego maila nie bylo widac. Bo np jak masz firewalla albo jakiego antywirusa sprawdzajacego poczte wychpodzaca to nie masz szans na wyslanie po cichu. Ale jak komp nie jest uzbrojony w takie zabawki to zrob cos takiego:
&gtwstaw komponenty nmsmtp1, memo1, edit1=od kogo, edit2=temat, edit3-na jaki adres wyslac maila , button1;
&gt
&gt
&gtprocedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
&gtbegin
&gt NMSMTP1.Host := 'smtp.wp.pl'tu wpisujesz przez jaki serwer wysylasz
&gt NMSMTP1.Port := 25
&gt NMSMTP1.UserID := 'blabla'
&gt NMSMTP1.Connect;
&gt sleep(100);
&gt NMSMTP1.PostMessage.FromAddress := [email protected]
apisz co ci sie podoba;
&gt NMSMTP1.PostMessage.FromName := edit1.text; moze by blaba
&gt NMSMTP1.PostMessage.Subject := edit2.text;
cokowliew
&gt NMSMTP1.PostMessage.ToAddress.Add(edit3.Text); na jaki adres wyslac
&gt NMSMTP1.PostMessage.Body.Assign(Memo1.Lines);
text z wiadomoscia
&gt NMSMTP1.SendMail;
&gt NMSMTP1.Disconnect;
>end;
&gt
&gtdalej juz chyba sobie poradzisz
&gt
&gt--
&gtpozdrawiam PEDROS {hello}
&gtDelphi6

a skad mozna sciagnac ten komponent ???

0

A czy ten komponęt umożliwia dołaczanie załączników ??--POzdrOWieNIa

0

BigLama ten komponęt jest standartowo w wersji enterprise w personalu go nie ma--POzdrOWieNIa

0

sivy napisał:
BigLama ten komponęt jest standartowo w wersji enterprise w personalu go nie ma
&gt
&gt--
&gtPOzdrOWieNIa

w STANDARD! :)

0

echhhh detale
ja tam jestem 3d i się tego nie wstydze !!
Podobno dyrektor CISCO też jest dyslektykiem :)))--POzdrOWieNIa

0

sivy napisał:
echhhh detale
&gtja tam jestem 3d i się tego nie wstydze !!
&gtPodobno dyrektor CISCO też jest dyslektykiem :)))
&gt
&gt--
&gtPOzdrOWieNIa

WHAT ??? hmm...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0