Wyświtlenie zbiorów

0

Czy istnieje możliwość wyślwietlania zbiorów np w Label'ach?
--Pawlik67
&ltbr&gtZapraszam :-)
&ltbr&gtwww.vebso.pl
&ltbr&gtUŻYTKOWNIK 9969489

0

mozna wiedziec jakich zbiorów dokładnie

0

Przepraszam może rzeczywiście nie sprecyzowałem pytania :D
Chodzi mi o zmienne typu wyliczeniowego np.:

Var
Zbior : Set Of 0..10;

No i teraz pytanko:
Czy tak jak zmienną np. Integer mozna zamienić na String'a IntToStr(Zmienna), to czy istnieje prosta możliwość zamiany Typu wyliczeniowego (ja nazywam ten typ zbiorami :P )
Pozdrawiam--Pawlik67
Zapraszam :-)
www.vebso.pl
UŻYTKOWNIK 9969489

0

jakos sobie tego do konca nie umiem wyobrazic. Powiedzmy, kontynuujac Twoj przyklad, ze:
zbior:=[1, 3, 6, 9, 10];
no i co teraz. jak bys chcial umiescic 5 wartosci na 1 labelu? --Pawel

Delphi6

0

pq napisał:

&gtjakos sobie tego...

A czemu nie :-)
To rzecz wyobraźni :-)
Przecież może istnieć String '1,2,3,4..' , nieprawdaż?
Aby Zbior wypisać w Label'u, muszę napisać procedurkę. Pytam, mając nadzieję , że istnieje jakaś prostrza metoda :-)--Pawlik67
Zapraszam :-)
www.vebso.pl
UŻYTKOWNIK 9969489

0

Na moja (ograniczona ;) ;) ;) ) wyobraznie bez procedurki sie nie obejdzie.
--Pawel

Delphi6

0

pq napisał: ...
...tak też myslałem...
Pisząc procedurkę, wpadło mi do głowy aby zadać to pytanie (kto pyta nie błądzi).
Tym nie mniej dzięki za chęci i poświęcony czas. {browar}
--Pawlik67
Zapraszam :-)
www.vebso.pl
UŻYTKOWNIK 9969489

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0