Auto ładowanie INI

0

Mam problem jakiej procedury uzyć by program podczas startu automatycznie ładował Ksywki do ListBox, czyli
Uruchamiam program a on automatycznie ładuje ksywki z plik.ini do komponentu ListBox

bardzo potrzebne mi to jest
{browar} {hello} ;( --&gt &gt ( DELPHI 5 ) &lt &lt
&ltbr&gt&gt &gt &gt DELPHI 6 &lt &lt &lt
&ltbr&gt

0

wpisz to w OnCreate formy:

var
INI : TINIFile;
begin
INI := TINIFile.Create('c:\plik.ini');
try
INI.ReadSections(ListBox1.Items); //odczyt sekcji do ListBox1'a
finally
INI.Free;
end;
end;---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

ahi jeszcze jedno :)
sprawdz poczte :)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

mozesz tez onShow. bedzie wtedy to wykonywane przy kazdym pokazaniu formy.--Vroc
&ltbr&gt&ltDelphi Knight&gt

0

vrok dzieki ale właśnie to zrobiłem cześcniej a LKS koniecznie nie czytałes dokładnie pytania ale juz jest prawie wpoządku bo mam jescze kilka błędów ale myśle ze sobie zniemi niedłógo poradzę, ale ten kod jest dobry tylko tzeba było zamiast na przycisk do wzucić do onShow i działała. mam mały problem z dodawaniem bo co innego jak jest to w jednym pliku a coinnego jak w dwóch czyli exe i DLL wtedy te dodawanie jest troche inne ale myśle ze juz sobie chyba poradze ewentualnie jeszcze sie odezwę

dzieki wam wszystkim za fatygę--&gt &gt ( DELPHI 5 ) &lt &lt
&gt &gt &gt DELPHI 6 &lt &lt &lt

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0