Zamykanie okna

0

Jak zamknąć okno znając uchwyt do niego. CloseWindow(hw:HWND) jedynie minimalizuje okno, a DestroyWindow(hw:HWND) nie działa (jeżeli dobrze wyczytałem w pomocy to ta funkcja nie może niszczyć okna utoworzonego przez inny wątek). Jest jakaś inna funkcja albo sposób na zamknięcie okna?

0

moze tak?
PostMessage(Handle, WM_CLOSE, 0, 0 );---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Nie wiem co jest nie tak (jestem początkujący) - wywala mi błąd: Undeclared Identifier: 'WM_CLOSE'

0

to moze tak?
PostMessage(Handle, 16, 0, 0 );
---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Szczepan napisał:
Nie wiem co jest nie tak (jestem początkujący) - wywala mi błąd: Undeclared Identifier: 'WM_CLOSE'

A masz Windows i Messages w uses?--Pawel

Delphi6

0

Nie miałem Messages w uses i to jest chyba przyczyną. A może by tak zasymulować wciścięcie kombinacji Alt+F4 tylko jak to zrobić?

0

Raczej PostMessage(Handle, WM_CLOSE, 0, 0 );
bo alt f4 nie zawsze dziala--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1