Jak zrobić w RichEditcie??

0

Właśnie chciałbym aby wraz z tekstem zapisywane bylo formatowanie tegoż tekstu. hmm... Chodzi mi o coś jak zapisywanie ale do stringa , no i oczywiście potem wczytanie tego stringa .

Z góry dziekuje z odpoowiedzi . {hello} {hello}--Pozdrowienia {hello} {hello} {hello}
Chodek ;)
Delphi 6

0

Chciałbym Ci pomóc, ale zupełnie nie wiem o co Ci chodzi :-(--Pozdrawiam {hello}

0

Chodzi mi o to żeby tekst+formatowanie tekstu zapisywać w stringu .--Pozdrowienia {hello} {hello} {hello}
Chodek ;)
Delphi 6

0

jemu chodzi o kolor , rozmiar , pogrubienie , pokreslenie itp. --Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

0

moim zdaniem tu chodzi o ustawienie property RichEdit1.PlainText, tylko nie pamietam na co, spowoduje to, ze formatowanie czcionki bedzie zapisywane wraz z plikiem, aaale (UWAGA!) nie moze to byc zwykly plik .txt. Radze wykorzystac np: .wri

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

To ja mam taki pomysł: zapisz plik na dysku (chwilowo), potem go odczytaj, zapisując jego treść do jakiejś zmiennej string, a na końcu plik skasuj :-) Może to jest bardzo śmieszna metoda, ale mi takie kombinowanie nie raz ratowało życie :-)
P.S Nie wiem, czy to będzie działać, bo nie sprawdzałem, ale myślę, że chyba będzie śmigać :-)--Pozdrawiam {hello}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0