wykrycie programu

0

Robie sobie program blokujacy niektóre programy i potrzebuje pomocy! ;( . Jak przechwycić uruchamianie programu do którego znam ścieżkę dostępu? Czy to jest możliwe?

Ktos

0

Musisz sie dowiedziec w jaki sposob program jest uruchamiany ;)

Ktos

0

pomoge ci jak wroce z budy...teraz sie spiesze
robilem cos takiego i dzialalo doskonale :))--Delphi 5

Pozdrawiam

0

Robie sobie program blokujacy niektóre programy i potrzebuje pomocy! ;( . Jak przechwycić uruchamianie programu do którego znam ścieżkę dostępu? Czy to jest możliwe?

W HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\open\command jest wartość domyślna "%1" %*
To jest sciezka do programu uruchamiajacego pliki exe.
Zamiast "%1" %* mozesz wstawic cos typu c:\moj_program.exe "%*"
Piszesz taki "moj_program.exe"... Z parametru pobierasz sciezke do pliku exe, i uruchamiasz go przez WinExec... Dodajesz warunek, ktore programy moga byc uruchamiane a ktore nie...
Poszukaj sobie na necie zrodla programu HIV i przeanalizuj...

--Delphi 5

Pozdrawiam

0

TAAAK Hiv Od razu zauroczyl swoja prostata i skutecznoscia. Musze przyznac ze komputery po nim dzialaja o wiele szybciej :D :D

Autor nie stwierdza, jakoby uzyl programu, o ktorym mowa. ;) --Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

Gdyby nie zrodla HIVa, nie napisalbym progsa do blokowania uruchamianych aplikacji.
Jest jeszcze inny sposob przechwytywania obslugi uruchomienia aplikacji... VXD :-) :-) --Delphi 5

Pozdrawiam

0

dchcorp napisał:
...
Jest jeszcze inny sposob przechwytywania obslugi uruchomienia aplikacji... VXD
...

A wiesz cos wiecej na ten temat? BO jestem tego bardzo ciekaw. Np. Folder Guard czy jakos tak opiera sie na VXD i na poczatku przechwytuje okienko logowania, ukrywa pliki.... ciekawe mozliwosci--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

Scignij sobie tutoriale Iczeliona nt. programowania VXD'ków...
Sa po angielsku, ale fajne...
--Delphi 5

Pozdrawiam

0

A moze jakis link?--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

np www.crackpltools.prv.pl---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

tan program miał za zadanie nie tyle blokować programy, a prosić o hasło, ale jednak chodziło mi głównie o MS Internet Explorer/dostęp do internetu. Poradziłem więc sobie przez komponent TInetDetector. Ale dzięki za pomoc, może blokowanie też się przyda! {brawo} --Ktos
Delphi 6, Pascal, QBasic, HTML, JavaScrpt, DHTML i inne :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1